Prima pagină » International » Donald Trump a acceptat preluarea administraţiei de către Joe Biden

Donald Trump a acceptat preluarea administraţiei de către Joe Biden

24 nov. 2020, 08:01,
George Cristian, în International

Donald Trump a acceptat o tranziție oficială a SUA pentru ca președintele ales Joe Biden să preia funcția.

Președintele a spus că agenția federală care supraveghează predarea trebuie „să facă ceea ce trebuie făcut”, chiar dacă a promis să continue să conteste înfrângerea electorală. Administrația pentru servicii generale (GSA) a declarat că îl recunoaște pe domnul Biden drept „aparent câștigător”.

Înfrângerea din statul Michigan a declanşat tranziţia

S-a produs atunci când victoria lui Joe Biden în statul Michigan a fost certificată oficial, o lovitură majoră pentru Trump. După anunțul GSA, Pentagonul a spus că va oferi „sprijin echipei Biden … într-un mod profesional, ordonat și eficient, care se potrivește cu așteptările publicului față de Departament și cu angajamentul nostru față de securitatea națională”.

Cum a reacționat echipa Biden?

Acesta a salutat începerea procesului de tranziție, pe măsură ce președintele ales democratic se pregătește să depună jurământ la 20 ianuarie.

„Decizia de astăzi este un pas necesar pentru a începe abordarea provocărilor cu care se confruntă națiunea noastră, inclusiv punerea sub control a pandemiei și reînnoirea economiei noastre”, se spune într-un comunicat al echipei.

„Această decizie finală este o acțiune administrativă definitivă pentru a începe formal procesul de tranziție cu agențiile federale”.

Anterior, Biden a dezvăluit o echipă de politică externă și securitate națională care îi va fi alături şi care va fi formată din vechi colegi din anii săi în administrația Obama. El îl va numi pe Anthony Blinken în funcția de secretar de stat și pe John Kerry în funcția de trimis al climatului, în timp ce Janet Yellen va fi primă secretară a trezoreriei americane.

Donald Trump a încuviinţat începerea tranziţiei prezidenţiale

Trump a postat pe Twitter în timp ce GSA, care are sarcina de a începe tranzițiile prezidențiale în mod formal, a informat tabăra Biden că va începe procesul. Administratorul Emily Murphy a declarat că va aloca fonduri de 6,3 milioane de dolari (4,7 milioane de lire sterline) disponibile pentru președintele ales.

În timp ce se angajează să mențină „lupta”, președintele a spus:
„Cu toate acestea, în interesul țării noastre, recomand ca Emily și echipa ei să facă ceea ce trebuie făcut cu privire la protocoalele inițiale și le-am spus echipa să facă la fel. ”

Murphy, numită de Trump, a citat „evoluțiile recente care implică provocări legale și certificări ale rezultatelor alegerilor” în decizia să de a trimite scrisoarea.

Ea a spus că nu a primit nicio presiune de la Casa Albă cu privire la momentul deciziei sale.

„Pentru a fi clar, nu am primit nicio instrucțiune care să-mi întârzie hotărârea”, a spus scrisoarea dnei Murphy către domnul Biden.

„Cu toate acestea, am primit amenințări online, prin telefon și prin poștă îndreptate către siguranța mea, familia mea, personalul meu și chiar animalele de companie, într-un efort de a mă constrânge să iau această hotărâre prematur.

„Chiar și în fața a mii de amenințări am rămas angajat să respect legea”.

Ea s-a confruntat cu critici din partea ambelor părți politice pentru că nu a reușit să înceapă mai devreme procesul de tranziție, de obicei un pas de rutină între alegeri și inaugurare.

Dna Murphy a ratat luni un termen stabilit de democrați în Camera Reprezentanților pentru a informa parlamentarii despre întârziere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *