Prima pagină » Cancan ultimă oră » Doliu la Teatrul de Comedie, fostul director Lucian Giurchescu a murit la vârsta de 91 de ani

Doliu la Teatrul de Comedie, fostul director Lucian Giurchescu a murit la vârsta de 91 de ani

10 ian. 2022, 21:46,
în Cancan ultimă oră

Lucian Giurchescu, fost director al Teatrului de Comedie, a murit la vârsta de 91 de ani. Anunțul decesului a fost făcut de reprezentanții Teatrului de Comedie. Regizorul era cunoscut pentru realizări importante în lumea filmului și fusese premiat și recunoscut atât în România, cât și în străinătate.

Lucian Giurchescu a murit la vârsta de 91 de ani

Decesul regizorului Lucian Giurchescu a fost anunțat de reprezentanții Teatrului de Comedie, iar vestea a venit ca un fulger pentru toți cei care au avut ocazia să-l cunoască.

„Anunțăm cu regret încetarea din viață a omului de teatru Lucian Giurchescu. Regizor cu realizări impresionante, premiate și aplaudate atât în România cât și în străinătate, Lucian Giurchescu a condus Teatrul de Comedie timp de 14 ani (între 1969 – 1979, 1990 – 1994), păstrând și amplificând succesul primilor ani, marcați de directoratul lui Radu Beligan. Această perioadă s-a remarcat în mod special prin turneele de succes organizate în Suedia și Danemarca”, a transmis Teatrul de Comedie.

Regizorul a condus Teatrul de Comedie timp de 14 ani

Lucian Giurchescu a condus Teatrul de Comedie timp de 14 ani și a colaborat cu teatre din București, dar și altele celebre din Danemarca. În anul 2006 a primit ordinul Meritul Cultural în grad de Mare Ofițer, motivat „în semn de apreciere pentru activitatea culturală desfășurată”. De asemenea, în anul 2017, regizorul s-a bucurat de premiul pentru întreaga activitate, acordat de UNITER, potrivit Observatornews.ro

Din păcate, Lucian Giurchescu va rămâne doar o amintire în sufletele oamenilor. Regizorul reușise să se bucure de succes atât în România, cât și în străinătate, dar acum a lăsat în spate durere și suferință.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`