Prima pagină » National » Doliu la Școala Militară de Subofițeri Jandarmi Fălticeni. Răzvan Mihai Zaharia a murit la doar 22 de ani
Doliu la Școala Militară de Subofițeri Jandarmi Fălticeni. Răzvan Mihai Zaharia a murit la doar 22 de ani

Doliu la Școala Militară de Subofițeri Jandarmi Fălticeni. Răzvan Mihai Zaharia a murit la doar 22 de ani

11 dec. 2020, 11:44,
în National

Este doliu la Școala Militară de Subofițeri Jandarmi Fălticeni. Răzvan Mihai Zaharia, un elev jandarm de doar 22 de ani, a murit din cauza unei tumori cerebrale. Tânărul s-a stins din viață la doar o zi după ce fusese operat.

Elevul fusese transportat în urmă cu două zile, în stare extrem de gravă, la Spitalul Județean de Urgență din Suceava.

Doliu la Școala Militară de Subofițeri Jandarmi Fălticeni

Elevul jandarm a fost diagnosticat cu tumoare cerebrală, iar medicii au fost nevoiți să-l opereze de urgență. Din păcate, la doar o zi după intervenția suferită și în ciuda eforturilor depuse de medici, tânărul s-a stins din viață. Răzvan Mihai Zaharia era elev al Școlii Militare de Subofițeri de Jandarmi”Petru Rareș” Fălticeni și se pregătea de examenul de absolvire.

Tânărul se pregătea să susțină examenul de absolvire a școlii. Cea care a dat vestea îngrozitoare a fost mama băiatului. Colegii și cadrele militare și-au exprimat regretul pentru dispariția lui Răzvan printr-un comunicat.

”Cu inima sfâșiată de durere, mama băiatului a anunțat că fiul ei, Răzvan, s-a stins din viață. S-a întâmplat chiar într-un moment cheie al evoluției profesionale, când elevul ar fi trebuit să susțînă examenul de absolvire a școlii. Întregul colectiv de cadre militare și elevi au ținut  un moment de reculegere în memoria celui care s-a distins în școală printr-un caracter frumos, definit de modestie, respect, sensibilitate și ambiție.

Pierderea lui a lăsat în urmă sentimente profunde de tristețe în inimile profesorilor, un gol imens și lacrimi de durere nemărginită în inimile colegilor, prietenilor și familiei. În aceste clipe de profundă tristețe, suntem alături de familia îndurerată și-i dorim multă putere de a trece peste acest eveniment tragic. Sincere condoleanțe și Dumnezeu să-l odihnească în pace!”, se arată într-un mesaj al Școlii de Subofițeri Jandarmi Fălticeni.

La începutul acestui an mai mulți elevi de la școlile militare au fost testati pentru coronavirus

În cele cinci colegii militare naționale (de Alba Iulia, Breaza, Câmpulung Moldovenesc, Constanța și Craiova) s-au prezentat la cursuri 2.232 de elevi, dintre care 600 sunt elevi în clasa a IX-a.

De asemenea, sunt peste 1.200 de elevi în școlile militare de maiştri militari şi subofiţeri, dintre care 770 sunt înscriși în anul I.

Ministerul Apărării Naționale a luat măsuri pentru testarea SARS-CoV-2 a tuturor elevilor la începerea cursurilor. Sosirea elevilor în unitățile școlare s-a realizat cu o săptămână înainte, etapizat, în zile diferite, în funcție de anii de studiu, în vederea evitării aglomerărilor. La sosirea acestora, au fost luate măsuri pentru testarea tuturor elevilor în vederea depistării virusului SARS-CoV-2.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`