Prima pagină » Eveniment-Social » Doliu la o mare universitate din Iaşi. A murit un profesor care a marcat comunitatea academică ieşeană
Doliu la o mare universitate din Iaşi. A murit un profesor care a marcat comunitatea academică ieşeană

Doliu la o mare universitate din Iaşi. A murit un profesor care a marcat comunitatea academică ieşeană

09 feb. 2021, 14:21,
Elena Nicoleta Bujor, în Eveniment-Social

Comunitatea academică ieşeană de la Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară din Iaşi este în doliu. Astăzi, 9 februarie 2021, a trecut la cele veşnice cel ce a fost prof. univ. dr. Valer Moca.

Universitarul a lăsat momente de tristeţe pentru toţi ce l-au cunoscut deoarece a fost un om model de muncă, cinste, rigoare şi conştiinciozitate în tot ceea ce s-a întâmplat pe linia didactică şi ştiinţifică.

„Dispariția dintre noi a domnului prof. univ. dr. Valer Moca este un moment de profundă tristețe pentru comunitatea academică de la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară “Ion Ionescu de la Brad” din Iași.
Nume de rezonanță în intelectualitatea ieșeană, în învăţământul superior românesc, în cercetarea științifică agricolă și în domeniul cadastrului tehnic și calitativ, profesorul Valer Moca va rămâne în memoria noastră ca un om pentru care onoarea, cinstea și corectitudinea au fost virtuți de mare preț.
Profesorul Valer Moca a fost un model de muncă, cinste, rigoare și conștiinciozitate în tot ceea ce a întreprins pe linie didactică și ştiinţifică”, au transmis reprezentanţii Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară din Iaşi.

A pregătit profesional peste 50 de serii de absolvenţi

Prof. univ. dr. Valer Moca a fost un adevărat profesionist, dedicându-şi timpul între teren, laborator, birou şi casa. Acesta a pregătit peste 50 de serii de absolvenţi, care astai sunt cei mai de nădejde oameni în agricultură. Comunitatea academică ieşeana de la această mare universitate îşi exprima profundul regret şi transmit un mesaj de condoleanţe familiei îndurerate.

„Dedicat profesiei, eminentul profesor şi cercetător Valer Moca a activat la masa de lucru până în ultimele clipe ale vieții, drămuindu-şi cu stricteţe timpul între teren, laborator şi birou, continuând o operă prin care a contribuit la pregătirea profesională a mai bine 50 de serii de absolvenți, azi slujitori de nădejde ai celei mai vechi și nobile activități umane care este agricultură.
Dumnezeu să îl odihnească în pace! Condoleanțe familiei îndoliate”, a transmis sursa citată.

Tristeţe la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi. Un cadru universitar a decedat

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi a fost în doliu pe data de 3 februarie 2021. Prof. univ. dr. Emanoil Ioan Gandrabura a murit. Acesta a fost geochimist, cercetător în cadrul actualei Facultăţi de Geologie şi Georgrafie de la UAIC din Iaşi.

A absolvit actualul Liceu Teoretic „Ştefan cel Mare” din Hârlău. A fost un cadru universitar apreciat în domeniul său. A predat geochimie, metode instrumentale în geostiinta, prospecţiune geochimică, etc.

A fost îndrăgit de toată comunitatea, apreciat atât pe plan naţional, cât şi pe plan internaţional.

26 mai 2020 a fost o altă zi de doliu la Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iaşi. Renumitul conf. univ. dr. Andrei Maxim, profesor la Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor a murit la vârsta de doar 39 de ani. Profesorul se lupta, de ani de zile, cu o boală incurabilă, iar de curând acesta a pierdut lupta cu viaţa.

Profesorii din comunitatea academică s-au arătat şocaţi de trecerea în nefiinţă a lui Andrei Maxim. La doar 39 de ani, după o lungă suferinţa, acesta a pierdut lupta cu viaţa. Colegii, elevii, transmit familiei sincere condoleanţe şi împărtăşesc suferinţa morţii cadrului didactic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *