Prima pagină » International » Doliu la Jocurile Olimpice de la Paris 2024. Un antrenor a murit, după ce a făcut infarct

Doliu la Jocurile Olimpice de la Paris 2024. Un antrenor a murit, după ce a făcut infarct

29 iul. 2024, 09:49,
BZI.ro, în International

Este doliu la Jocurile Olimpice de la Paris 2024 după ce un antrenor a fost găsit mort în urma unui infarct. Antrenorul de box samoan, Lionel Elika Fatupaito, a decedat vineri, la 60 de ani, în urma unui stop cardiac.

Vestea decesului lui Lionel Elika Fatupaito a îndurerat lumea sportului.

Doliu la Jocurile Olimpice de la Paris 2024

Într-un comunicat oficial, Federația Internațională de Box a exprimat cele mai sincere condoleanțe familiei, prietenilor și colegilor lui Lionel Elika Fatupaito, decedat în urma unui stop cardiac.

“Asociația Internațională de Box (IBA), transmite sincere condoleanțe familiei, prietenilor și colegilor lui Lionel Elika Fatupaito, antrenorul național de box al Samoa, care a decedat tragic în timpul Jocurilor Olimpice de la Paris 2024,” se arată în mesaj.

„Dedicarea și pasiunea lui Lionel pentru acest sport au lăsat o amprentă de neșters asupra comunității de box. Moștenirea sa va continua să inspire generațiile viitoare”, a mai transmis IBA.

„Gândurile și rugăciunile noastre sunt alături de echipa Samoa și de toți cei afectați de această pierdere profundă”, au mai adăugat aceștia.

Președintele Comitetului Olimpic din Samoa, Pauga Talalelei Pauga, a declarat că antrenorul va fi „foarte regretat”.

„Gândurile noastre și ale întregii comunități sportive din Samoa sunt alături de familia lui Lionel, de boxerii și prietenii săi. Va fi foarte regretat,” a spus el.

Deși pompierii și serviciile medicale au intervenit prompt, antrenorul a decedat în urma stopului cardiac.

Autoritățile au stabilit că nu există elemente care să suspecteze o cauză violență a decesului. Ancheta a fost încredințată poliției pentru a clarifica toate aspectele legate de acest tragic eveniment.

Samoa are un singur boxer care participă la Jocurile Olimpice de la Paris 2024, de două ori campion la Jocurile Pacificului, Ato Plodzicki-Faoagali, concurând la categoria 92 kg.

Jurnaliști ruși excluși de la Jocurile Olimpice 2024

Agenția de presă rusă TASS a anunțat că patru dintre corespondenții săi care au acoperit deja evenimente la Jocurile Olimpice de la Paris au fost lipsiți de acreditări, într-o decizie neașteptată a organizatorilor.

Jurnaliștii ruși afectați de această măsură au participat la ceremonia de deschidere și la alte evenimente sportive, înainte de a li se retrage dreptul de a accesa zonele rezervate presei.

„Comitetul de organizare Paris 2024 a citat decizia autorităţilor franceze, dar nu a menţionat nicio nemulţumire concretă sau motive pentru o astfel de decizie”, a scris agenţia rusă într-un comunicat.

O scrisoare de la Comitetul Olimpic din Paris, consultată de AFP, menționează că un „cod intern de securitate” impune ca o „autoritate administrativă competentă” să analizeze cererea care a avut ca rezultat un „răspuns negativ”.

Din nefericire este doliu la Jocurile Olimpice de la Paris 2024 după ce un antrenor a fost găsit mort în urma unui infarct.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
29 iulie 2024
29 iulie 2024