Prima pagină » Actualitate » Doliu la Hollywood! Cântăreț și actor legendar, a murit la vârsta de 88 de ani

Doliu la Hollywood! Cântăreț și actor legendar, a murit la vârsta de 88 de ani

30 sept. 2024, 12:40,
Simona Ciobanu în Actualitate

Doliu la Hollywood! Kris Kristofferson, legendarul cântăreț country, Rhodes Scholar și vedeta unor filme precum Blade, Heaven’s Gate și A Star is Born, a murit.

Kris Kristofferson, legendarul star de la țară devenit actor superstar, a murit la 88 de ani. Nici o cauză a morții nu a fost încă dezvăluită, dar Kristofferson s-a retras din viața publică în 2021.

În timp ce unii dintre voi care citiți acest articol, s-ar putea să-l cunoașteți cel mai bine pentru rolul lui Whistler în filmul Trilogie Blade, însă cariera sa merge mult mai adânc decât atât, făcându-l unul dintre cele mai fascinante simboluri ale culturii pop ale timpului său.

Doliu la Hollywood: A murit un cântăreț și actor legendar country

Înainte să devină actor, Kristofferson a fost celebru ca scriitor de hituri country, inclusiv nemuritoarea „Me and Bobby McGee”, ulterior lansându-și propria carieră de înregistrări, care a inclus mai multe câștiguri Grammy și discuri de aur. Dar, chiar și înainte de asta, a fost destul de desăvârșit, fiind un fost Rhodes Scholar și căpitan în armata SUA. El a refuzat o slujbă de profesor de literatură engleză la West Point pentru a se concentra asupra carierei sale muzicale. A fost văzut ca una dintre figurile principale în mișcarea Outlaw Country, care a fost o respingere a sunetului mai rafinat din Nashville, formând în cele din urmă un supergrup numit The Highwaymen cu prietenii Willie Nelson, Johnny Cash și Waylon Jennings.

Un alt actor ce s-a stins mult prea devreme este și fostul copil-actor Benji Gregory, cunoscut din îndrăgitul serial sitcom „ALF” difuzat la sfârșitul anilor 1980, care a fost găsit mort în mașina sa.

Se poate spune că Kristofferson și-a găsit cel mai mare succes în filme, cu aspectul său grozav, dar cu purtarea pământească și blândă, făcându-l unul dintre cei mai solicitați oameni de conducere ai anilor șaptezeci.

A jucat în Pat Garrett și Billy the Kid pentru Sam Peckinpah (în rolul lui Billy), pe lângă Convoy , care a fost un hit uluitor în 1978 (a avut și un rol mic în Bring Me the Head of Alfredo Garcia ). A jucat rolul iubirii lui Ellen Burstyn în Alice Doesn’t Live Here Anymore de Martin Scorsese, iar la apogeul carierei sale este reprezentat de momentul când a jucat alături de Barbara Streisand în versiunea din 1976 a filmului A Star is Born.

De altfel, și starul din „Karate Kid” a murit la vârsta de 63 de ani.

În 1980, cariera lui Kristofferson a suferit un eșec când a jucat în infama bombă de box-office Heaven’s Gate (deși în ultimii ani, filmul lui Michael Cimino a fost reevaluat) și a pus capăt anilor optzeci în Big Top Pee Wee și (distractiv) știință. fi flick Millennium . El a înregistrat o revenire majoră ca actor în anii nouăzeci, când a jucat în Lone Star al lui John Sayles , înainte de a se înscrie pentru a face trilogia Blade . Era atât de popular ca mentor al personajului titular, încât l-au adus înapoi în continuare, după ce inițial l-au ucis.

A apărut în multe filme după aceea, jucând totul, de la tipul rău dintr-un film teribil cu Steven Seagal ( Fire Down Below ), un om în remake-ul lui Tim Burton Planet of the Apes , până la exprimarea unui personaj din Fallout: New Vegas . În tot acest timp, el a continuat să cânte și a rămas o figură legendară la care mulți au admirat-o, inclusiv scriitorul acestui articol.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`