Prima pagină » Actualitate » Mitică Popescu a murit. Doliu în lumea teatrului

Mitică Popescu a murit. Doliu în lumea teatrului

03 ian. 2023, 17:59,
în Actualitate

Marele actor, Mitică Popescu, a murit. Unul dintre cei mai apreciați actori și oameni de televiziune din România a plecat în ceruri. Toată lumea a rămas șocată la aflarea veștii.

Mare tristețe s-a lăsat în lumea teatrului românesc după moartea artistului. Mitică Popescu a fost unul dintre cei mai longevivi actori a Teatrului Mic. Actorul a câștigat inimile multor fani fiind gazda emisiunii de pe TVR 2 „D’ale lu’ Mitică”.

Unul dintre cei mai iubiți artiști ai României a jucat în numeroase filme și spectacole de teatru dând viață multor personaje remarcabile. Actorul va rămâne veșnic în mintea și sufletul tovarășilor săi datorită trecutului profesional spectaculos pe care l-a avut.

Mitică Popescu a murit. Unul dintre cei mai admirați actori s-a stins din viață

Mitică Popescu va rămâne veșnic un exemplu în rândul fanilor săi. Chiar și în ultimii ani de viață, actorul muncea cu drag și spor, aflându-se în continuă mișcare. Mai mult decât atât, Mitică Popescu a impresionat de-a lungul vieții sale cu talentul său artistic.

Pentru toată munca depusă, el a fost premiat la Gala Uniter. Mitică Popescu a primit „Premiul pentru întreaga activitate”. Toata viața, actorul a fost admirat de toată lumea pentru energia și pofta de muncă de care a dat dovadă de-a lungul carierii sale.

Chiar dacă după pensionare, actorul a renunțat la teatru, Mitică Popescu a găsit cu ce să-și ocupe timpul. El a rămas în televiziune și se simțea foarte fericit acolo. Despre plecarea sa din teatru, artistul a mărturisit că a luat această decizie din cauza problemelor și greutăților prin care trec angajații. Astfel, după pensionare, actorul nu a mai vrut să urce pe scenă.

Cine a fost Mitică Popescu? Cariera de succes a artistului

Marele actor și om de televiziune s-a născut în București pe data de 2 decembrie 1936. A fost căsătorit cu actrița Leopoldina Bălănuță.

În 1958, artistul a trecut printr-o perioadă foarte grea. Mitică Popescu a fost condamnat la 3 ani de închisoare pentru „nedenunțarea de acte preparatorii pentru trecerea frontierei”. Din cauza acestei nedreptăți, marele talent al teatrului românesc a fost nevoit să-și întrerupă studiile teatrale.

De asemenea, pentru meritul său în lumea teatrului, artistul a fost decorat la 13 decembrie 2002 cu Ordinul național Serviciul Credincios în grad de Cavaler, alături de alți actori. Acest premiu i-a fost acordat actorului „pentru devotamentul și harul artistic puse în slujba teatrului românesc, cu prilejul împlinirii unui veac și jumătate de existență a Teatrului Național din București”.

Talentul actorului a cucerit un public extrem de variat, acesta fiind adorat de către fanii săi datorită celebrelor roluri interpretate. Printre cele mai populare piese în care a jucat artistul se numără „De ce se trag clopotele, Mitică?’, din anul 1981 și „Moromeții’, în 1987.

Desi actorul a avut parte de o carieră de succes, el a trăit toată viața sub semnul unei modestii care a caracterizat o întreaga generație de actori de aur ai României. Fiecare spectacol în care juca Mitică Popescu era aclamat de public minute în șir.

Chiar dacă maestrul actor de comedie Mitică Popescu a murit, acesta va rămâne în mintea și inima fanilor. Actorul a fost apreciat datorită personalității sale umoristice, plină de farmec și carismă. Pe ultimul drum, actorul va fi petrecut de familie, colegi, fani și prieteni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *