Prima pagină » National » Doliu în România! Preotul Cristian Ioan Balaban a murit. Avea doar 41 de ani

Doliu în România! Preotul Cristian Ioan Balaban a murit. Avea doar 41 de ani

16 nov. 2022, 13:40,
BZI.ro, în National

Durere fără margini pentru o comunitate din județul Bacău. Părintele Cristian Ioan Balaban, care făcea parte din Parohia Rățeni, a murit subit la vârsta de 41 de ani. A lăsat în urmă o soție și trei copii.

Preotul Cristian Ioan Balaban s-a stins din viață fulgerător, la vârsta de 41 de ani, în data de 13 noiembrie 2022. Nimeni nu se aștepta la o asemenea tragedie. Părintele, care era corespondent Trinitas TV pentru Protopopiatul Moinești și făcea parte din Parohia Rățeni, a lăsat în urmă o soție și trei copii (două fete și un băiat) îndurerați. În luna decembrie, preotul urma să împlinească vârsta de 42 de ani.

Preotul Cristian Ioan Balaban a murit

Nu se cunoaște, până în acest moment, cauza decesului. Însă, potrivit unor informații, preotul s-ar fi confruntat cu trombofilie. Este cea de-a doua tragedie care a avut loc în aceeași arhiepiscopie, în ultima perioadă. În data de 12 octombrie 2022, un alt preot, Vasile Luncanu, s-a stins din viață, tot la vârsta de 41 de ani.

În data de 13 noiembrie 2022, Arhiepiscopia Romanului și Bacăului a transmis un comunicat în urma căruia au anunțat moartea fulgerătoare a părintelui Cristian Ioan Balaban.

„S-a stins din viata, duminică, 13 noiembrie, în ziua de pomenire a Sf. Ierarh Ioan Gură de Aur, în Duminica Samarineanului milostiv, la vârsta de doar 41 de ani, lăsând în urmă pe doamna preoteasă Anca, pe cei trei copii Maria, Teodor și Alexandra și o parohie care îl primise și-l asculta ca pe apostolii lui Hristos”, sunt o parte din precizările făcute de Arhiepiscopia Romanului și Bacăului.

Preotul Cristian Ioan Balaban s-a născut pe 25 decembrie 1980, în Comănești, județul Bacău. A absolvit Facultatea de Teologie Ortodoxă din cadrul Universității București, promoția 2007. În urmă cu 4 ani, pe 13 noiembrie, a fost hirotonit, iar pe 18 noiembrie primise harul preoției.

Un cunoscut preot din Iași s-a stins! Cu câteva zile înainte să moară și-a cântat singur slujba de înmormântare

Slujitorul Domnului a trecut la cele sfinte în data de 1 noiembrie 2022, în urma unei suferințe grele. Părintele Maricel Biță a studiat la Facultatea de Teologie din Sibiu și a fost hirotonit în anul 1991, timp de 31 de ani slujind la Parohia „Sfântul Gheorghe” Păcurari.

Preotul Maricel Biță s-a născut în data de 8 iulie 1958, a absolvit Facultatea de Teologie „Andrei Șaguna” din Sibiu în anul 1988, iar de 31 de ani slujea la Parohia „Sfântul Gheorghe” Păcurari, unde preot paroh este Alexandrel Barnea. Bolnav de mult timp, preotul era conștient că i se apropie sfârșitul, ba chiar și-a cântat singur slujba de înmormântare.

„Dumnezeu să te ierte, părinte Maricel! După o lungă și grea suferință, părintele Maricel de azi va sluji cu îngerii! Veșnica lui pomenire! Părintele nostru curajos își cânta singur slujba de înmormântare și rostea rugăciuni pe patul de suferință! Parohia noastră, «Sfântul Gheorghe», de azi (n.r. – 1 noiembrie 2022) este în doliu, 30 de ani de slujire!”, a precizat Caterina Ichim.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *