Prima pagină » Actualitate » Doliu în România! A murit unul dintre cei mai cunoscuți comentatori sportivi
Doliu în România! A murit unul dintre cei mai cunoscuți comentatori sportivi

Doliu în România! A murit unul dintre cei mai cunoscuți comentatori sportivi

02 sept. 2024, 17:20,
în Actualitate

Fostul comentator sportiv de renume, Dan Voicilă, s-a stins din viață, conform unui anunț făcut de Radio România Actualități.

„Un om remarcabil, un adevărat profesionist al radioului. Avea o voce caldă, dar în același timp autoritară, și mereu găsea timp să discute cu oricine. Cu tolba plină de povești pline de înțelepciune, sfaturi utile și glume care atingeau sufletul, Dan Voicilă a fost seniorul transmisiunilor sportive. A fost colegul nostru de redacție, care acum se alătură vechilor săi prieteni, precum Paul Grigoriu, Florian „Moțu” Pittiș, Ion Ghițulescu și Octavian Vintilă,” l-au descris colegii de la Radio România Actualități.

Cariera profesională

Dan Voicilă, născut pe 7 aprilie 1939 în București și decedat pe 1 septembrie 2024 la Ploiești, a fost un comentator radio sportiv de renume. A absolvit Facultatea de Litere a Universității din București și Facultatea de Ziaristică în 1967, angajându-se la Radio un an mai târziu, în 1968, ca crainic-reporter, devenind ulterior publicist-comentator.

A fost unul dintre cei mai proeminenți jurnaliști de sport în cadrul transmisiunilor radio, o adevărată legendă în domeniu. Printre realizările sale se numără comentarii live de la Jocurile Olimpice de la Barcelona și Sydney, turneul final al Campionatului Mondial de Fotbal din SUA în 1994 și Campionatul European din Anglia în 1996. De asemenea, a comentat pentru radio finala memorabilă a Cupei Campionilor Europeni din 1986, între Steaua și FC Barcelona.

Constantin Gruescu, o legendă a boxului românesc, a decedat

Fostul mare boxer Constantin Gruescu, campion european la categoria muscă în 1973 la Belgrad, a încetat din viață luni, la vârsta de 79 de ani, a anunțat Clubul Sportiv al Armatei Steaua pe pagina sa de Facebook.

Gruescu a câștigat și o medalie de argint la Campionatele Europene din 1975, la Katowice, și una de bronz în 1971, la Madrid. La Campionatele Mondiale din 1974, desfășurate la Havana, a obținut o medalie de bronz. Legitimat doar la Steaua, Gruescu a fost de patru ori campion național (1967, 1968, 1970, și 1971) și a participat la două ediții ale Jocurilor Olimpice: Munchen 1972 și Montreal 1976, fiind decorat cu titlul de Maestru emerit al sportului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *