Prima pagină » Cancan ultimă oră » Doliu în presă! Un cunoscut jurnalist a murit. Ce a provocat decesul
Doliu în presă! Un cunoscut jurnalist a murit. Ce a provocat decesul

Doliu în presă! Un cunoscut jurnalist a murit. Ce a provocat decesul

22 oct. 2024, 20:16,
Redacția BZI în Cancan ultimă oră

O veste tristă a bulversat lumea presei din toată lumea. A încetat din viață unul dintre cei mai cunoscuți jurnaliști, Constantin Cumpănă. Pe data de 6 octombrie 2024, acesta împlinise înaintata vârstă de 73 de ani.

Era internat în spital, în urma unui AVC, iar în dimineața zilei de 22 octombrie ar fi încetat din viață.

Cunoscutul jurnalist a fost cunoscut ca un critic

Constantin Cumpănă era jurnalist de investigație și făcea parte din categoria vechilor jurnaliști din Constanța. A început să lucreze la ziarul Contrast, apoi la Telegraf, unde a fost șef al secției Eveniment. De asemenea, a scris „Tragedia navei Independenţa” şi „Amintiri despre o flotă pierdută”.

Jurnalistul dobrogean a fost cunoscut ca un critic fervent al ÎPS Teodosie, conflictul dintre cei doi ajungând chiar în instanță. În urma disputelor, Teodosie i-a cerut jurnalistului daune morale, însă judecătorii din Constanța au respins recent această solicitare.

Cariera lui Constantin Cumpănă

În cariera sa, Constantin Cumpănă a investigat și documentat tragedii și probleme majore, inclusiv celebrul caz al „Tragediei navei Independența”, „Amintiri despre o flotă pierdută”, dar și „Catastrofa navei Unirea” lucrări care au adus la lumină detalii ascunse ale istoriei maritime românești. Acesta a fost si realizator al filmului pentru Televiziune „Oameni pe care numai Iisus îi poate săruta“.

Constantin Cumpănă a fost un jurnalist de investigație pasionat și un activist devotat în căutarea adevărului. Una dintre cele mai importante lupte a fost cea împotriva acuzațiilor CNSAS, care susținea că ar fi colaborat cu Securitatea.

În cele din urmă, instanța a stabilit că aceste acuzații nu erau fondate. Plecarea sa reprezintă o pierdere uriașă pentru jurnalismul de investigație și pentru cei care i-au admirat munca neobosită.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`