Prima pagină » Local » Doliu în politica ieşeană! Dan Constantin Vasiliu, fostul senator de Iaşi, a murit
Doliu în politica ieşeană! Dan Constantin Vasiliu, fostul senator de Iaşi, a murit

Doliu în politica ieşeană! Dan Constantin Vasiliu, fostul senator de Iaşi, a murit

06 nov. 2020, 10:08,
Elena Nicoleta BUJOR în Local

Doliu în politica ieșeană vineri, 6 noiembrie 2020. În această noapte a murit fostul parlamentar de Iaşi, Dan Constantin Vasiliu. Acesta a fost diagnosticat, din nefericire, de mai bine de un an cu o boală letală. Potrivit apropiaților, fostul senator de Iași se afla imobilizat la domiciliul său din Iași.

Membrii familiei vor transmite informații cu privire la înmormântarea acestuia în orele ce urmează. Dan Constantin Vasiliu s-a născut la data de 15 februarie 1951 în Bârlad, judeţul Vaslui.

În anul 1974 a absolvit Facultatea de Ştiinţe Economice, Specialitatea Finanţe a Universităţii Alexandru Ioan Cuza din Iași. În perioada anilor 1992-2000 a prins două mandate de senator din partea Partidului Democrat. În toată această perioadă, a fost pe rând vicepreşedinte al Senatului, preşedinte al grupului parlamentar PD, secretar al Comisiei Buget – Finanţe – Bănci din Senat, preşedinte al Comisiei de aplicarea Legii nr. 42 din Parlamentul României, vicepreşedinte al grupului de prietenie România – Australia şi membru în grupul de prietenie România – Republica Moldova.

Între 2001 şi 2004 a obținut funcţia de consilier în cadrul Senatului României. În ultimii ani, fostul senator PD a fost secretar general al Senatului şi mai apoi, secretar general adjunct al aceluiaşi for.

„Sufăr cu toată ființa, aici unde sunt, și deplâng pierderea celui mai bun prieten, senatorul DAN CONSTANTIN VASILIU, care mi-a lăsat o mare durere și un gol imens în suflet părăsind fulgerător această lume. Regret enorm că n-am putut să-ți fiu alături în ultimele clipe din viață. Drum lin, Dan! Nu te vom uita niciodată!”, este mesajul transmis de fostul edil al Municipiului Iași Gheorghe Nichita.

Sufăr cu toată ființa, aici unde sunt, și deplâng pierderea celui mai bun prieten, senatorul DAN CONSTANTIN VASILIU,…

Posted by Gheorghe Nichita on Friday, 6 November 2020

Doliu în sportul ieşean! A decedat antrenorul emerit Gheorghe Broșteanu

Doliu pentru lumea sportivă din România! În data de 26 octombrie 2020, Iașul a fost lovit de o altă veste tristă. Gheorghe Broșteanu, antrenor de lupte la C.S.Ș. Unirea Iași a murit, din păcate, la vârsta de 62 de ani. Emeritul a fost vicecampion european în anul 1982, la categoria 90 de kg, multiplu campion național și câștigător a multiple turnee internaționale. Totodată, a fost numit Cetățean de Onoare al Municipiului Iași. Federația Română de Lupte a transmis un mesaj de condoleanțe.

„Federatia Română de Lupte anunță cu regret dispariția maestrului Gheorghe Broșteanu, o figura emblematica a luptelor libere. Medaliat la Campionatele Europene dar și descoperitor de talente ca antrenor la CS Unirea Iasi, Membru de Onoare al FRL, maestrul Gheorghe Broșteanu s-a stins din viață după o lungă si discretă suferință.
Federația Română de Lupte a își exprima regretele si transmite sincere condoleanțe familiei! Luptele românești au pierdut un om, sportiv și antrenor de o valoare incontestabilă. Drum lin, maestre! ? Respect!”, se arată în mesajul transmis de Federatia Română de Lupte.

Doliu în agricultura ieșeană! Un tânăr inginer agronom a murit într-un accident rutier

Andrei Pascal, un tânăr inginer agronom, fost student la Iași, a murit în cadrul unui accident rutier grav. Acesta, la numai 27 de ani, a trecut la cele veșnice, tot în data de 26 octombrie 2020, în județul Vaslui. Colegii bărbatului au transmis un mesaj emoționant.

”Vestea trecerii în neființă a colegului nostru ANDREI PASCAL, de profesie agronom, ne-a cutremurat profund. S-a stins din viață fulgerător, la numai 27 ani, în urma unui tragic accident de circulație, petrecut în data de 26 octombrie în județul Vaslui. Cuvintele sunt puține pentru a descrie durerea din sufletele noastre. Va rămâne mereu în memoria noastră ca un om minunat,  cu o educație aleasă, un coleg deosebit, un agronom pasionat și dedicat profesiei sale. Transmitem condoleanțe familiei greu încercate și ne rugăm ca Dumnezeu să-l primească alături de îngeri. REGRETE ETERNE!”, este mesajul transmis de colegii tânărului de la Comcereal SA Vrancea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *