Prima pagină » Actualitate » Doliu în PNL! Un primar a murit din cauza COVID-19 la doar 37 de ani, fără a avea comorbidități

Doliu în PNL! Un primar a murit din cauza COVID-19 la doar 37 de ani, fără a avea comorbidități

28 ian. 2021, 11:16,
BZI.ro, în Actualitate

Este doliu în lumea politică din România după ce primarul comunei Meteș din judeţul Alba, Dan Cosmin Opruța a murit din cauza COVID-19. Acesta a decedat în noaptea de miercuri spre joi după ce fusese declarat pozitiv la infectarea cu COVID-19.

Dan Cosmin Opruța era primar din partea PNL şi era un lider al formaţiunii politice din Alba. Acesta avea 38 de ani şi era căsătorit. Opruța avea şi doi copii, ambii minori. A lăsat în urmă o familie îndurerată dar şi o comunitate care îi va simţi lipsa.

Primarul Dan Cosmin Opruța a murit după ce a fost pozitiv la COVID-19

Conform datelor prezentate de alba24.ro, primarul Dan Cosmin Opruța a murit în noaptea de miercuri spre joi. Conform sursei citate acesta era într-o stare gravă după ce fusese declarat pozitiv la infecţia COVID-19. Acesta a fost transportat de urgenţă, în urmă cu câteva zile, la Spitalul Judeţean de Urgentă din Alba Iulia pentru că starea lui de sănătate se agravase. Acesta avea o saturaţie de oxigen mică.

După ce a stat ceva timp la spitalul mai sus menţionat, a fost transportat de urgentă la Spitalul din Târgu Mureș unde a fost internat la Secţia de Terapie Intensivă acolo unde a fost intubat. Bărbatul nu a mai supravieţuit şi din nefericire nu a mai rezistat infecţiei cu COVID-19. Acesta a decedat în jurul orei 01.00.

Bărbatul avea 38 de ani şi era căsătorit având un copil. Dan Cosmin Opruța se afla la cel de-al doilea mandat de primar al comunei Meteș din Alba. A fost ales în 2016 pe lista PNL şi în 2020 a fost reales pentru incă un mandat de 4 ani.

Era unul dintre cei mai activi primari din judeţul Alba şi oamenilor din comună nu le vine să creadă teribila veste. Primarul avea numeroase proiecte la activ şi în curs de implementare Om bun și primar harnic. Dumnezeu să îl odihnească! Sincere condoleanțe și multă putere familiei!

Primarul unei comune din Hunedoara a murit după ce s-a infectat cu virusul SARS-CoV-2

Primarul comunei hunedorene Burjuc, Gabriel Bartha, a decedat la începutul lunii ianuarie după ce s-a infectat cu virusul SARS-CoV-2. El era internat în spital de mai multe zile.

Preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara, Laurenţiu Nistor, a transmis un mesaj de condoleanţe.

„Cu adânc regret, am primit vestea dispariţiei fulgerătoare a bunului coleg şi prieten Gabriel Bartha, primarul comunei Burjuc. Un om tânăr, un coleg extraordinar, muncitor şi responsabil a plecat prea devreme dintre noi. Cu toţii am sperat într-o minune, am sperat că va depăşi momentul dificil şi se va externa curând din spital, după ce fusese infectat cu noul coronavirus! Dumnezeu să-l odihnească în pace! Condoleanţe familiei îndoliate!”, este mesajul transmis de Laurenţiu Nistor.

Un fost primar al Sectorului 1 a murit din cauza COVID-19

Un fost primar al Sectorului 1 a murit din cauza COVID-19. Este vorba despre Vasile Gherasim, fost primar al Sectorului 1, în mandatul 2000-20004, iar apoi ajuns consilier de conturi în cadrul Curții de Conturi a României. Gherasim, în vârstă de 70 de ani, a fost parlamentar și consilier al fostului primar general al Bucureștiului, Gabriela Firea.

„Cu profundă tristețe am primit vestea plecării dintre noi a colegului nostru, Vasile Gherasim, consilier de conturi în cadrul Curții de Conturi a României. Prieten, coleg, conducător de departament, cu toții am pierdut în primul rând un OM, un exemplu de profesionalism, putere de muncă și abnegație în slujba binelui comun“, se arată într-un mesaj de condoleanțe transmis de PSD.

Vasile Gherasim s-a născut în 27 ianuarie 1950, în localitatea Moinești, județul Bacău. Licențiat în drept și sociologie, doctor în sociologie urbană, Vasile Gherasim a desfășurat pe parcursul carierei sale o intensă activitate în administrația publică centrală și locală a statului român.

În anul 2000 a fost ales Primar al Sectorului 1 al Capitalei, iar la finalul mandatului, în anul 2004, a fost numit secretar de stat în Ministerul de Interne și Administrației Publice, funcție pe care a exercitat-o până în anul următor. În anul 2005 a primit din partea Președintelui României Ordinul „Serviciul Credincios” în grad de „Cavaler”. În următorii trei ani a condus o firmă în mediul privat pentru ca, începând cu anul 2008, să revină în sfera administrației publice, în poziția de consilier în cadrul Consiliului General al Municipiului București. La sfârșitul aceluiași an este ales deputat, iar pe parcursul legislaturii 2008-2012 își desfășoară activitatea în Parlamentul României. După încheierea mandatului rămâne în forul Legislativ în calitate de consilier parlamentar, iar între anii 2015-2017 ocupă poziția de consilier al Primarului General al Capitalei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *