Prima pagină » National » Doliu în PNL! Un candidat la funcția de primar s-a stins din viață

Doliu în PNL! Un candidat la funcția de primar s-a stins din viață

25 sept. 2020, 22:00,
Bianca Rebegea, în National

Vineri seară, Radu Anton, candidat din partea PNL la funcția de primar a comunei Vorona, a murit la vârsta de 60 de ani. Confirmarea decesului vine din partea unor surse apropiate familiei.

Cauza decesului este un infarct, suferit în timp ce se afla la domiciliul său din Vorona. În ciuda eforturilor familiei și a cadrelor medicale de la ambulanță, Radu Anton nu a mai putut fi salvat.

Candidatul din partea PNL, Radu Anton, a ocupat funcţia de inspector-şef al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Botoşani. Acesta a fost colonel în rezervă și s-a pensionat în anul 2016. Se afla la a doua candidatură la Primăria Vorona.

Incredibil! Numele unui primar decedat apare pe buletinele de vot de duminică

Primarul comunei Deveselu, Ion Aliman, a decedat. Acesta candida la scrutinul de duminică din partea PSD, pentru un nou mandat, însă buletinele de vot au fost tipărite înainte ca primarul să se stingă din viață, fapt care permite ca numele lui să rămână pe documentele menționate. Anunțul a fost făcut de reprezentanții Biroului Electoral Judeţean (BEJ) Olt.

„Potrivit unei hotărâri a BEC, dacă decesul candidatului s-a produs după tipărirea buletinelor de vot, acestea nu se mai modifică şi procesul electoral îşi urmează cursul”, a declarat purtătorul de cuvânt al BEJ Olt, Monica Ţone.

Pe lângă candidatul PSD, pe buletinele de vot, pentru alegerea primarului comunei Deveselu, se mai regăsesc încă două nume: Ion Păun, candidat ALDE şi candidatul PMP, Dumitru Manuel Nică.

Când a decedat Ion Aliman

Primarul comunei Deveselu a decedat în data de 17 septembrie 2020, la un spital din București. Acesta s-a stins din viață la aproximativ o săptămână, după ce a fost testat pozitiv pentru infecția cu noul coronavirus. El a avut două mandate, fiind ales atât în 2012, cât și în 2016, iar acum candida pentru un al treilea mandat.

Cariera sa nu se oprește la funcția de primar, el fiind ofiţer de marină timp de 30 de ani, din care 20 de ani a fost căpitan de navă de pasageri.

În timpul în care Ion Aliman a fost primar al comunei Deveselu, în localitate a fost operaţionalizat la baza militară sistemul de apărare antirachetă, componentă a sistemului NATO de apărare împotriva rachetelor balistice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *