Prima pagină » International » Doliu în muzică. Una dintre cele mai apreciate cântărețe a murit la vârsta de 69 de ani
Doliu în muzică. Una dintre cele mai apreciate cântărețe a murit la vârsta de 69 de ani

Doliu în muzică. Una dintre cele mai apreciate cântărețe a murit la vârsta de 69 de ani

29 iul. 2024, 16:40,
BZI.ro, în International

Cântăreaţa portugheză Misia, una dintre reprezentantele renaşterii fado, a murit în acest weekend la vârsta de 69 de ani şi va fi înmormântată la Lisabona în 7 august, a anunţat luni casa sa de discuri, scrie AFP. Artista a concerta de mai multe ori în România, potrivit news.ro

Susana Maria Alfonso de Aguiar, cunoscută sub numele de scenă Misia, a murit sâmbătă într-un spital din Lisabona după o lungă boală, au declarat rudele sale pentru presa locală.

A murit Misia, una dintre reprezentantele renaşterii fado

Alături de Mariza, Ana Moura şi Cristina Branco, ea făcea parte dintr-o generaţie de cântăreţe de fado care au reînviat acest cântec tradiţional melancolic în ultimii ani.

Cântăreaţa, originară din Porto (în nordul Portugaliei), care şi-a lansat ultimul album în 2022, a cântat în mai multe ţări străine, printre care Italia şi Franţa.

„Misia a jucat un rol-cheie în reînnoirea fado-ului, neezitând niciodată să experimenteze cu noi sunete şi abordări mai puţin convenţionale”, a declarat Ministerul Culturii.

Preşedintele portughez Marcelo Rebelo de Sousa i-a adus de asemenea un omagiu într-o declaraţie publicată duminică pe site-ul preşedinţiei, subliniind o cântăreaţă de fado „pasionată”.

Misia a concertat la Bucureşti în 2004 şi în 2008, revenind în 2010. În acelaşi an a fost şi pe scenă la Timişoara iar în 2017 la Sibiu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
29 iulie 2024
29 iulie 2024