Prima pagină » Actualitate » Doliu în lumea sportului: Un fotbalist de numai 27 de ani a murit pe teren în timpul meciului

Doliu în lumea sportului: Un fotbalist de numai 27 de ani a murit pe teren în timpul meciului

28 aug. 2024, 16:20,
în Actualitate

Fotbalistul uruguayan Juan Izquierdo, care s-a prăbușit pe teren săptămâna trecută în timpul unui meci din Copa Libertadores, a decedat marți, 27 august, conform anunțului făcut de echipa sa, Club Nacional de Football, citată de The Guardian și News.ro.

Jucătorul, în vârstă de 27 de ani, fusese internat la terapie intensivă de la data de 22 august, după ce a căzut pe stadionul Morumbi din Brazilia, în timpul returului meciului cu Sao Paulo, din optimile competiției.

„Cu inimile pline de durere și șoc, Club Nacional anunță trecerea în neființă a dragului nostru jucător Juan Izquierdo,” a scris clubul pe platforma X. „Ne exprimăm cele mai sincere condoleanțe familiei, prietenilor, colegilor și celor apropiați. Întregul club este în doliu pentru această pierdere ireparabilă.”

Un fotbalist de numai 27 de ani a murit pe teren

Alejandro Dominguez, președintele confederației de fotbal sud-american, a transmis, de asemenea, condoleanțe familiei și prietenilor lui Izquierdo, menționând că „fotbalul sud-american este în doliu.”

Clubul Sao Paulo s-a declarat, de asemenea, profund întristat de veste, numind-o „o zi tristă pentru fotbal.”

Izquierdo a fost transportat de urgență la Spitalul Albert Einstein după ce s-a prăbușit pe teren joia trecută. Spitalul a informat marți seara că jucătorul a suferit un „stop cardiorespirator asociat cu aritmia sa cardiacă.”

Medicii au declarat luni că Izquierdo se confrunta cu o presiune intracraniană crescută. De duminică, era conectat la un ventilator și se afla sub îngrijire neurologică critică.

În weekend, campionatele de fotbal din prima și a doua divizie din Uruguay au fost amânate din cauza preocupărilor legate de starea lui Izquierdo. Jucătorii echipei Sao Paulo au purtat tricouri de susținere pentru fotbalistul uruguayan înaintea victoriei lor de 2-1 în campionatul brazilian împotriva echipei Vitoria, duminică.

Izquierdo l-a înlocuit pe Sebastián Coates la pauza meciului cu Sao Paulo, dar în minutul 84 a căzut inconștient pe teren, fără să fi avut un contact fizic cu un alt jucător.

Jucătorii ambelor echipe au cerut imediat intervenția echipei medicale. Izquierdo, care rămăsese inconștient, a fost scos de pe teren cu ambulanța, sub aplauzele spectatorilor, și transportat la secția de terapie intensivă a spitalului.

Cariera profesională a lui Izquierdo a început în 2018 la clubul local Cerro. În anul următor, s-a alăturat echipei Peñarol, dar nu a avut prea multe ocazii de a juca. Ulterior, s-a mutat la Montevideo Wanderers.

În 2022, Izquierdo a fost transferat la Nacional, însă după doar un meci a fost cedat clubului local Liverpool. El a fost unul dintre cei mai valoroși jucători ai echipei Liverpool în campania care a adus clubului titlul de campioană a Uruguayului în 2023, primul titlu după mai bine de un secol.

În acest an, Izquierdo s-a întors la Nacional, unde concura pentru un loc în echipa de start cu veteranul Coates, jucător al echipei naționale a Uruguayului.

În 2023, Izquierdo a jucat în 23 de meciuri și a marcat un gol.

Cu doar 15 zile înainte de incident, Juan devenise tatăl unei fetițe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală - pdf
28 august 2024
28 august 2024