Prima pagină » Actualitate » Doliu în lumea sportului: O mare legendă a fotbalului s-a stins din viață la vârsta de 91 de ani

Doliu în lumea sportului: O mare legendă a fotbalului s-a stins din viață la vârsta de 91 de ani

21 aug. 2024, 19:00,
în Actualitate

Humberto „Bocha” Maschio, fostul fotbalist și antrenor argentinian, cunoscut pentru succesele sale la Copa Libertadores cu Racing Club și Independiente, a încetat din viață marți, 20 august, la vârsta de 91 de ani. Vestea tristă a fost confirmată de ambele cluburi rivale prin intermediul rețelelor de socializare, potrivit agenției EFE.

„Cu adâncă tristețe anunțăm decesul lui Humberto Maschio, campion cu clubul nostru în fotbalul argentinian și campion mondial. Cei care lasă o moștenire nu sunt niciodată uitați”, a scris Racing Club pe platforma X, însoțind mesajul de o fotografie a lui Maschio în tricoul echipei.

„Bocha”, care a jucat pe postul de atacant, și-a început cariera în prima divizie argentiniană la Racing Club de Avellaneda și a fost convocat la echipa națională, cu care a câștigat Copa Sudamericana în 1957. De-a lungul carierei, a mai jucat la Atalanta, Inter Milano și Fiorentina, revenind apoi la Racing Club, unde a câștigat campionatul în 1966, Copa Libertadores în 1967 și Cupa Intercontinentală în 1967, devenind astfel primul club argentinian care a cucerit acest trofeu internațional.

Ca antrenor, Maschio a avut o scurtă perioadă la conducerea naționalei Argentinei, dar a obținut cele mai notabile succese cu clubul Independiente, cucerind Copa Libertadores în 1973.

Doliu în lumea sportului

Într-o ordine de idei asemănătoare, reiterăm cum fosta ciclistă Daniela Larreal Chirinos, care a participat la cinci ediții ale Jocurilor Olimpice, a fost găsită decedată în apartamentul său din Las Vegas. Lucra la un hotel în Statele Unite, iar absența sa nemotivată de la locul de muncă a stârnit îngrijorare, conform GSP.ro.

Colegii săi au alertat autoritățile, care au găsit trupul neînsuflețit al fostei sportive pe 16 august, în apartamentul său. Fox Sports relatează că dispariția acesteia a fost raportată pe 12 august, iar se crede că decesul ar fi survenit pe 11 august.

În urma autopsiei, s-a descoperit că avea resturi alimentare solide în stomac, sugerând că ar fi murit înecată, deși autoritățile nu au făcut încă un anunț oficial.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *