Prima pagină » Actualitate » Doliu în lumea sportului! Antrenorul legendarului Roger Federer a murit la vârsta de 59 de ani
Doliu în lumea sportului! Antrenorul legendarului Roger Federer a murit la vârsta de 59 de ani

Doliu în lumea sportului! Antrenorul legendarului Roger Federer a murit la vârsta de 59 de ani

23 aug. 2024, 21:20,
în Actualitate

Fostul jucător de tenis suedez Peter Lundgren, care a fost și antrenorul legendarului Roger Federer, a murit la vârsta de 59 de ani, a anunțat vineri, 23 august, fiul său Lukas pe rețelele de socializare, conform AFP, citată de Agerpres.

„Din păcate, unul dintre cei mai mari ne-a părăsit prea devreme. Un antrenor, un jucător, un prieten și un tată,” a scris fiul său pe Facebook, alături de o fotografie în care Peter Lundgren apare alături de două vedete ale tenisului elvețian, Roger Federer și Stan Wawrinka, un alt jucător pe care l-a pregătit.

Lundgren a câștigat trei titluri ATP și a ajuns pe locul 25 în clasamentul mondial în 1985, într-o perioadă în care tenisul suedez era dominat de vedete precum Mats Wilander și Stefan Edberg, care au urmat calea deschisă de legendarul Bjorn Borg.

„Peter Lundgren a fost un om extraordinar, cu o inimă mare și mult umor,” a declarat Bjorn Borg pentru cotidianul Aftonbladet.

„Era iubit de toți. Va lipsi mult în lumea tenisului,” a adăugat Borg.

După încheierea carierei sale de jucător, Lundgren l-a antrenat pe Federer între 2000 și 2003, contribuind la câștigarea a zece turnee ATP și la primul titlu de Mare Șlem al acestuia, la Wimbledon, în 2003.

O legendă din NBA a încetat din viață

Alvin Attles, o legendă a echipei de baschet Golden State Warriors și membru al „Hall of Fame”-ului NBA, a murit miercuri la vârsta de 87 de ani, a anunțat clubul unde a activat timp de 11 sezoane începând din 1960, conform EFE.

În ultimul său sezon, 1970-1971, Attles a avut dublul rol de jucător și antrenor al echipei, funcție pe care a păstrat-o până în 1983, conducând echipa la cucerirea unui titlu de campion NBA în 1975.

Numărul 16, pe care Alvin l-a purtat în cariera sa, este afișat în sala Chase Center din San Francisco, California.

„Alvin lasă în urmă o moștenire profundă în lumea baschetului și în comunitatea din San Francisco, dar mai ales pentru calitățile sale umane. Transmitem condoleanțele noastre familiei și tuturor celor care l-au cunoscut,” se arată în comunicatul transmis de Warriors.

Attles a fost selecționat de Golden State Warriors în draftul din 1960. Pe lângă cele 13 sezoane ca antrenor, el a avut multiple alte responsabilități în cadrul clubului până la momentul decesului său

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală - pdf
23 august 2024
23 august 2024