Prima pagină » Actualitate » Doliu în lumea fotbalului! Celebrul antrenor a pierdut lupta cu cancerul: „Aveţi grijă de voi şi de viaţa voastră”

Doliu în lumea fotbalului! Celebrul antrenor a pierdut lupta cu cancerul: „Aveţi grijă de voi şi de viaţa voastră”

26 aug. 2024, 16:20,
în Actualitate

Tehnicianul suedez Sven-Goran Eriksson a murit la vârsta de 76 de ani din cauza unui cancer pancreatic, conform unui comunicat emis luni, 26 august, de familia sa, preluat de presa britanică și News.ro.

„Suntem îndurerați să anunțăm că Sven-Goran Eriksson a încetat din viață. După o lungă suferință, SGE a murit în această dimineață, acasă, înconjurat de cei dragi”, a transmis familia sa în comunicat.

Eriksson a intrat în istorie ca fiind primul antrenor străin al echipei naționale a Angliei, pe care a condus-o între 2001 și 2006.

De-a lungul carierei sale, suedezul a antrenat 12 cluburi, inclusiv Manchester City, Leicester, Roma și Lazio, și a câștigat 18 trofee.

El a fost, de asemenea, selecționer pentru echipele naționale ale Mexicului, Coastei de Fildeș și Filipinelor.

A murit Sven-Goran Eriksson

După retragerea sa ca jucător la doar 27 de ani, Eriksson a început cariera de antrenor la Degerfors în 1977, iar ulterior a preluat conducerea echipei suedeze Goteborg, unde a obținut titlul național, două Cupe ale Suediei și Cupa UEFA în 1981.

Cariera sa a continuat cu succes la Benfica, precum și la echipele italiene Roma, Fiorentina, Sampdoria și Lazio – cu care a câștigat șapte trofee, inclusiv titlul din Serie A, două Cupe ale Italiei și Cupa Cupelor.

Într-un documentar intitulat „Sven”, disponibil pe Prime Video începând cu 23 august, Eriksson, aflat pe patul de moarte, a transmis un mesaj emoționant de adio. „Am avut o viață frumoasă. Poate prea frumoasă”, a spus el, adăugând că toți ne temem de ziua în care vom muri, dar viața și moartea fac parte din același ciclu.

„Sper că, la final, oamenii vor spune: da, a fost un om bun, dar nu toată lumea va spune asta. Sper că vă veţi aminti de mine ca de un om pozitiv care a încercat să facă tot ce a putut. Să nu vă pară rău, doar să zâmbiţi. Mulţumesc pentru tot, antrenorilor, jucătorilor, publicului, a fost fantastic. Aveţi grijă de voi şi de viaţa voastră. Şi trăiţi-o” a fost mesajul său de rămas-bun.

În martie anul acesta, Eriksson și-a împlinit un vis de o viață, conducând echipa Liverpool într-un meci amical împotriva lui Ajax Amsterdam, alături de alte legende ale celor două cluburi. El exprimase această dorință în ianuarie 2024, după ce și-a făcut publică boala, și după meci și-a reafirmat dragostea pentru Liverpool: „Am visat mereu să antrenez Liverpool, dar nu s-a întâmplat. Am fost aproape o dată, am discutat, dar nu s-a materializat. Acum, însă, s-a întâmplat!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *