Prima pagină » International » Doliu în lumea filmului internațional! A murit unul dintre actorii din Stăpânul Inelelor

Doliu în lumea filmului internațional! A murit unul dintre actorii din Stăpânul Inelelor

05 mai 2024, 20:40,
în International

Este doliu în lumea filmului internațional, după ce un actor îndrăgit s-a stins din viață. Bernard Hill a murit la vârsta de 79 de ani, după o carieră ideală. Este cunoscut în întreaga lume datorită rolurilor avute în Stăpânul Inelelor sau Titanic.

Bernard Hill a murit la 79 de ani

Bernard Hill, unul dintre cei mai îndrăgiți actori din lume, a murit la 79 de ani. L-a interpretat pe căpitanul Smith în filmul Titanic și regele Theoden din trilogia Stăpânul Inelelor. Agentul acestuia a confirmat în această dimineață trecerea în neființă a starului internațional.

S-a născut la data de 17 decembrie 1944, în Manchester, Anglia și a avut o carieră impresionantă în cinematografia internațională. Unul dintre rolurile sale cele mai cunoscute este cel al căpitanului Edward Smith din filmul epic „Titanic” (1997), regizat de James Cameron, unde a interpretat căpitanul navei RMS Titanic. Interpretarea sa din „Titanic” i-a adus o recunoaștere și laude ample.

Bernard Hill a fost un actor iubit de întreaga lume

De asemenea, Hill a obținut o notorietate considerabilă pentru rolul său ca Rege Théoden în trilogia cinematografică „Stăpânul Inelelor” (2001-2003), regizată de Peter Jackson, bazată pe romanele clasice de fantezie ale lui J.R.R. Tolkien. Interpretarea sa a regele nobil și tulburat a fost apreciată atât de critici, cât și de public.

În afară de aceste roluri iconice, Hill a apărut în numeroase alte filme și seriale TV, demonstrându-și abilitatea de a interpreta o varietate de personaje. Unele dintre filmele sale notabile includ „The Ghost and the Darkness” (1996), „True Crime” (1999), „Valkyrie” (2008) și „The Boys from County Clare” (2003).

Pe micul ecran, Hill a apărut în diverse drame și miniserii, printre care „Five Days” (2007), „Parade’s End” (2012) și „Wolf Hall” (2015), demonstrându-și astfel talentul și versatilitatea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`