Prima pagină » Actualitate » Doliu în familia lui Boris Johnson. Mama premierului britanic a decedat

Doliu în familia lui Boris Johnson. Mama premierului britanic a decedat

14 sept. 2021, 11:22,
Elena Nicoleta BUJOR în Actualitate

Doliu în familia premierului Boris Johnson. Charlotte Johnson Wahl, mama britanicului a decedat la vârsta de 79 de ani, a relatat cotidianul The Telegraph, transmite marţi, 14 septembrie 2021, Reuters.

Wahl Johnson era un pictor profesionist și și-a luat la revedere de la această lume luni, 13 septembrie 2021, la un spital din Londra, a scris publicaţia, care citează o declaraţie din partea familiei.

Mama lui Boris Johnson a murit. Cine era Charlotte Wahl Johnson

În anul 2019, la congresul anual al Partidului Conservator, Boris Johnson a descris-o pe mama sa drept o ”autoritate superioară” în cadrul familiei.

”Voi cita autoritatea supremă din familia mea – mama mea – şi apropo, pentru elevii curioşi în legătură cu divizările din familia mea pe subiectul UE, vreau să ştiţi că am păstrat asul în mânecă – mama mea a votat pentru ‘ieşire’ (a Regatului Unit din UE, n.red.)”, a spus Johnson cu acel prilej.

Conform publicaţiei britanice citate, Charlotte Johnson Wahl fusese diagnosticată cu boala Parkinson când avea vârsta de 40 de ani.

”Încerc să pictez în fiecare zi dacă pot, deşi merg mult la spital. Încă reuşesc să pictez, cu toate că mâna mea va face brusc o mişcare care este absolut neintenţionată şi acest lucru aproape mă face să plâng”, declara ea într-un interviu acordat în anul 2008 pentru The Telegraph.

Boris Johnson s-a căsătorit în secret cu Carrie Symonds

Premierul Boris Johnson s-a căsătorit în data de 29 mai 2021 cu logodnica sa Carrie Symonds într-o ceremonie secretă care a avut loc la Catedrala Westminster și la care au participat un număr restrâns de persoane, potrivit presei tabloide din Marea Britanie.

Reprezentanții BBC au notat că Downing Street a refuzat să facă vreun comentariu, dar unele personalități politice au postat deja mesaje de felicitare pe conturile lor de Twitter. Secretarul de stat pentru pensii, Therese Coffey, a scris pe Twitter: „Felicitări @BorisJohnson și @carriesymonds pentru căsătoria de astăzi”, în timp ce premierul Irlandei de Nord, Arlene Foster, le-a urat pe Twitter „multe, multe felicitări”.

Vestea vine în condițiile în care în urmă cu câteva zile presa tabloidă anunța că premierul s-a decis să se însoare și a trimis chiar și invitațiile de nuntă, numai că data căsătoriei ar fi fost stabilită pentru anul viitor.

Premierul Boris Johnson a devenit tată în 2020. Britanicul mai așteaptă un copil

Premierul Boris Johnson și soția lui au devenit părinți, la finalul lunii aprilie 2020. Nevasta lui Boris Johnson, Carrie Symonds, a născut un băiat.

Cuplul a făcut și prima declarație publică în care au anunțat că au un „băiețel sănătos”.

O purtătoare de cuvânt a prim-ministrului a declarat că atât mama cât și bebelușul „se simt foarte bine” după nașterea ce a avut loc într-un spital din Londra.

„Primul ministru și doamna Symonds sunt încântați să anunțe nașterea în această dimineață a unui băiat sănătos, la un spital din Londra. Atât mama cât și bebelușul se simt foarte bine. Premierul și doamna Symonds ar dori să mulțumească echipei fantastice a maternității NHS”, a completat ea la acel moment.

De precizat este faptul că Boris și soția sa mai așteaptă un copil.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`