Prima pagină » Local » Doliu în boxul ieșean. Antrenorul Cornel Barbu a sfârșit în urma unui infarct

Doliu în boxul ieșean. Antrenorul Cornel Barbu a sfârșit în urma unui infarct

17 iul. 2024, 02:00,
Petronel Ștefan în Local

Cornel Barbu a decedat la vârsta de 66 de ani, în urma unui infarct, lăsând colegii din lumea boxului în doliu. Acesta era cunoscut pentru contribuția pe care a adus-o în sportul ieșean

Cornel Barbu s-a născut în Hunedoara, în 1958, însă la vârsta de 5 ani s-a mutat la Iași. Acesta s-a antrenat din tinerețe, fiind sportiv de performanță, iar ulterior a urmat calea antrenoratului. Maestrul a decedat pe data de 15 iulie, în urma unui infarct. Colegii au rămas fără cuvinte când au auzit vestea tragică.

Doliu în Iași, după moartea lui Cornel Barbu

Cornel Barbu a activat ca antrenor la clubul Voința alături de Viorel Soroceanu și Iosif Matthias. De asemenea, a antrenat și la clubul CSM cu Vasile Câtea și a avut colaborări cu Florin Butnaru. În ultima vreme, a pregătit copii la clubul Next Level din Iași. Antrenorul a pregătit, de-a lungul vieții, zeci de sportivi, printre cei mai cunoscuți fiind Ovidiu Bobârnaț, care a participat și la Jocurile Olimpice de la Sydney, Australia, în anul 2000. Cornel Barbu a făcut parte din „garda veche” de antrenori de box din Iași. Acesta a pregătit împreună cu alți mari antrenori zeci de sportivi care s-au lansat pe scena națională.

„A fost o veste la care nu ne așteptam, am lucrat cu el de zeci de ani, nici nu i-am numărat. Am fost și sportivi împreună, am și antrenat. Am participat cu el la o competiție recent, nu au fost probleme, însă luni dimineață a suferit un infarct și asta a fost. Este greu pentru toți, doar făcuse analize, nu avea nicio problemă, așa a fost să fie. Am participat, în urmă cu puțin timp, cu el la o competiție, am venit acasă, nu au fost probleme și după am aflat că a murit. Avem mulți ani în spate în care am colaborat, îmi pare foarte rău”, a spus Petrică Nichițel, colegul lui Cornel Barbu

Va fi înmormântat la Cimitirul „Buna Vestire”

Mâine, 18 iulie 2024, trupul neînsuflețit al fostului antrenor va fi înmormântat la Cimitirul „Buna Vestire”, începând cu ora 09:30. Colegii din lumea boxului au rămas șocați când au aflat vestea tristă și nu-și explică cum s-a putut întâmpla așa ceva. În ultimele luni, Cornel Barbu a participat la competiții alături de elevii săi.

„Era un om extraordinar de cald și încerca de fiecare dată să unească antrenorii. Această veste a fost total neașteptată. Ultima întâlnire cu el a fost la o verificare cu antrenori și sportivi, la un eveniment organizat la clubul Power Box. Condoleanțe familiei”, a spus Radu Romanțov, un coleg antrenor de-al lui Cornel Barbu.

Doliu în lumea boxului ieșean, după ce antrenorul Cornel Barbu a decedat subit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală - pdf
07 septembrie 2024
07 septembrie 2024