Prima pagină » Actualitate » Doliu în Biserică, în Postul Paștelui! A murit preotul care slujea la Palatul Cotroceni

Doliu în Biserică, în Postul Paștelui! A murit preotul care slujea la Palatul Cotroceni

22 apr. 2024, 08:14,
BZI.ro, în Actualitate

Este doliu în Biserică. A murit preotul care slujea la Palatul Cotroceni. Este vorba despre Arhimandritul Irineu Dogaru.

A murit preotul care slujea la Palatul Cotroceni

A plecat la Ceruri Arhimandritul Irineu Dogaru. El a fost preot SPP și a slujit la Palatul Cotroceni. Era un om de mare valoare și toți cei care îi treceau pragul au doar cuvinte de laudă la adresa sa.

Arhimandritul Irineu Dogaru suferea de o boală gravă, pe care medicii nu au avut puterea să o vindece.

Preotul a plecat, însă, în lumea de dincolo cu bucuria că a ajutat foarte mult lume în călătoria lui pământească.

„Dumnezeu să-l ierte și să-l odihnească în pace. Arhimandritul Irineu Dogaru, de la Biserica Palatului Cotroceni, a trecut la cele veșnice în urmă cu puțin timp, după lupta cu o boală nemiloasă. Dumnezeu să așeze sufletul nou-adormitului Arhimandrit Irineu în locașurile drepților”, a transmis de unul dintre cei care l-au cunoscut.

Mai mulți colegi, colaboratori și ucenici își exprimă regretul la plecarea Arhimandritul Irineu, după o lungă luptă cu cancerul.

„Părintele Irineu a fost mentorul meu. 7 ani am avut ocazia să ne fim suport unul altuia, să ne sprijinim și sfătuim reciproc. Veșnic recunoscător pentru experiența profesională și personală dobândită pe parcursul acestor ani”, a precizat Doru Coșereanu, cântăreț la Biserica Palatului Cotroceni și apropiat al părintelui Irineu Dogaru.

Arhimandritul Irineu Dogaru a avut o relație specială cu toți foștii președinți

Într-un interviu mai vechi, Arhimandritul Irineu Dogaru spunea că a avut legătură cu toți președinții țării noastre. Pe Ion Iliescu l-a spovedit acasă mult timp, iar drept mulțumire, a primit de la acesta mai multe icoane.

Arhimandritul Irineu Dogaru l-a cunoscut și pe Emil Constantinescu.

„Fostului președinte i-am făcut sfeștanie la Cotroceni, în momentul în care a fost instalat în funcție, în 1996”, a spus preotul Irineu Dogaru.

În ceea ce-l privește pe Traian Băsescu, preotul spunea că nu l-a cunoscut foarte bine, însă că relația acestuia cu Dumnezeu era una specială.

„Are o trăire pioasă intensă, mascată de o duritate extrema”, spunea părintele despre fostul președinte Traian Băsescu.

Pentru activitatea sa, părintele Irineu Dogaru a primit de-a lungul anilor mai multe decorații:

  • Ordinul Național „Pentru Merit” în gradul de Cavaler, 2000;
  • Ordinul „Bărblăție și Credință” în gradul de Comandor, 2006;
  • Ordinul Național „Pentru Merit” în gradul de Ofițer, 2009;
  • Ordinul Național „Pentru Merit” în gradul de Comandor, 2018;
  • Semnul Onorific în Serviciul Patriei pentru XV de ani de activitate și rezultate meritorii în îndeplinirea atribuțiilor și în pregătirea profesională, 2018;
  • Emblema de Onoare a Serviciului de Protecție și Pază, 2019;
  • Ordinul Național „Steaua României” în gradul de Cavaler, 2021;
  • Semnul Onorific în Serviciul Patriei pentru XX de ani de activitate și rezultate meritorii în îndeplinirea atribuțiilor și în pregătirea profesională, 2022.

Este doliu în Biserică, în Postul Paștelui, după ce a murit preotul care slujea la Palatul Cotroceni. Slujba de înmormântare a Arhimandritului Irineu Dogaru va avea loc marți, la ora 12:00, la Mănăstirea Cernica.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *