Prima pagină » Actualitate » Doliu imens în sportul românesc! Fosta mare jucătoare de baschet a încetat din viaţă înainte de a împlini 70 de ani
Doliu imens în sportul românesc! Fosta mare jucătoare de baschet a încetat din viaţă înainte de a împlini 70 de ani

Doliu imens în sportul românesc! Fosta mare jucătoare de baschet a încetat din viaţă înainte de a împlini 70 de ani

22 aug. 2024, 17:40,
Simona Ciobanu în Actualitate

Fosta mare jucătoare de baschet Rodica Armion (Goian) a murit cu o lună înainte de a împlini 70 de ani, a anunțat joi, 22 august, Federația Română de Baschet pe site-ul său oficial.

Născută pe 22 septembrie 1954, la Hunedoara, Rodica și-a început cariera sportivă în tenis și atletism, specializându-se în săritura în înălțime. Datorită calităților sale fizice remarcabile (1,85 m înălțime și o detentă excelentă), a fost selectată de clubul Rapid București pentru a continua cu atletismul, mutându-se din Timișoara la București, conform Agerpres.

Antrenorul Sigismund Ferencz i-a remarcat potențialul și a inclus-o în lotul de baschet, unde s-a antrenat în paralel cu atletismul între 1971 și 1973, participând ocazional la meciuri și competiții feroviare.

În 1973, Rodica a revenit la Universitatea Timișoara și s-a dedicat exclusiv baschetului. A evoluat pentru această echipă până în 1987, perioadă în care și-a finalizat studiile universitare de educație fizică în 1977.

Rodica Armion, pivot de excepție, a debutat în echipa națională la 18 ani și a acumulat 230 de selecții, fiind căpitanul echipei timp de mai mulți ani. A participat la șase ediții ale Campionatului European și la Universiada de la București, în 1981.

Pentru realizările sale, Rodica Armion a fost onorată cu titlul de Maestră Emerită a Sportului și a primit Ordinul „Meritul Sportiv” clasa a III-a în 1982.

O legendă NBA a încetat din viață

De asemenea, Alvin Attles, o legendă a echipei Golden State Warriors și membru al „Hall of Fame” NBA, a murit miercuri, 21 august, la vârsta de 87 de ani, a anunțat clubul la care a activat timp de 11 sezoane începând cu 1960, informează EFE.

În ultimul său sezon, 1970-1971, Attles a preluat și rolul de jucător-antrenor, conducând echipa până în 1983 și obținând un inel de campion NBA în 1975.

Numărul 16, purtat de Attles, este afișat în sala Chase Center din San Francisco, California.

„Alvin a lăsat o moștenire profundă în lumea baschetului și în comunitatea din San Francisco, dar mai presus de toate prin calitățile sale umane. Transmitem condoleanțele noastre familiei și tuturor celor care l-au cunoscut”, a transmis echipa Warriors.

Attles a fost selecționat de Golden State Warriors la draftul din 1960 și, pe lângă cariera de antrenor de 13 sezoane, a deținut numeroase alte funcții în cadrul clubului până la decesul său.

Cu toate acestea, reiterăm cum fosta mare jucătoare de baschet Rodica Armion a murit cu o lună înainte de a împlini 70 de ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`