Prima pagină » Actualitate » Doliu imens în sport: Un mare campion a murit spulberat de un autoturism. Avea doar 31 de ani
Doliu imens în sport: Un mare campion a murit spulberat de un autoturism. Avea doar 31 de ani

Doliu imens în sport: Un mare campion a murit spulberat de un autoturism. Avea doar 31 de ani

30 aug. 2024, 20:40,
în Actualitate

Jucătorul american de hochei pe gheață Johnny Gaudreau, vedeta echipei Columbus Blue Jackets din NHL, și fratele său au murit după ce au fost loviți de o mașină în timp ce se plimbau cu bicicletele în New Jersey, a anunțat vineri poliția, conform AFP.

Gaudreau, în vârstă de 31 de ani, și fratele său, Matthew, de 29 de ani, au fost loviți mortal de un vehicul în Oldmans Township, la aproximativ 40 de kilometri sud-vest de Philadelphia. Șoferul, un bărbat de 43 de ani, a fost arestat pentru conducere sub influența alcoolului, a informat poliția.

Gary Bettman, comisarul NHL, a declarat că este șocat și întristat de moartea lui Gaudreau, al cărui „spirit pentru hochei și abilități remarcabile i-au adus porecla ‘Johnny Hockey'”. Gaudreau a fost selectat de șapte ori pentru a participa la NHL All-Star Game, petrecând primele nouă sezoane la Calgary Flames înainte de a se alătura echipei Blue Jackets în 2022.

Gaudreau a jucat pentru naționala Statelor Unite la patru campionate mondiale, terminând pe locul trei la Cupa Mondială din 2018. Potrivit presei locale, frații Gaudreau urmau să participe vineri la nunta uneia dintre surorile lor în New Jersey.

14 morți în urma coliziunii dintre un autobuz și un camion în Mali

Într-o altă ordine de idei, un accident între un autobuz și un camion, care a avut loc joi, 29 august, în centrul Mali, a dus la moartea a 14 persoane și rănirea altor 29, dintre care nouă se află în stare gravă, a anunțat Ministerul Transporturilor, citat de AFP și preluat de Agerpres.

Accidentul s-a produs în jurul orei 06:00 (ora locală și GMT) pe drumul național 6, în zona Fana, provocând pagube materiale semnificative, conform ministerului. Incidentul a implicat un autobuz al companiei „Vis-a-vis transport”, care se deplasa din Fana spre Bamako, și un camion-remorcă ce circula în sens opus. Toate victimele au fost transportate la centrul de sănătate din Fana.

O anchetă a fost deschisă pentru a determina circumstanțele exacte ale accidentului. Accidentele rutiere sunt frecvente în Mali, fiind cauzate în general de starea proastă a drumurilor și vehiculelor, precum și de erori umane. La sfârșitul lunii iulie, 16 persoane au murit într-o coliziune între două autobuze în centrul Mali.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`