Prima pagină » International » Dolarul a scăzut puternic, în timpul alegerilor din SUA

Dolarul a scăzut puternic, în timpul alegerilor din SUA

09 nov. 2022, 09:25,
în International

Ieri, 8 noiembrie 2022, în ziua alegerilor din SUA, dolarul a scăzut, întrucât randamentele în cresete ale obligatiunilot germane au consolidat moneda euro. Însă, un nivel al indicelui preţurilor de consum din SUA ar putea inversa deprecierea monedei.

Piaţa monetară a stat cu ochii pe alegerile din SUA, al căror rezultat ar putea schimba situaţia politică în ţară pentru următorii doi ani de mandat pentru actualul preşedinte Joe Biden. O guvernare divizată l Washington ar putea schimba planurile mari de cheltuieli sociale ale decocratilor.

Dolarul a scăzut, în ziua alegerilor din SUA

Potrivitt directorului pentru speculaţii pe piaţă la Bannockburn Global Forex, Marc Chandler, dolarul a scăzut pe măsura creşterii constante a randamentelor obligaţiunilor germane, în contextul înăspririi politicii monetare a Băncii Centrale Europene.

„Am minimizat alegerile. Pentru politica monetară şi fiscală, nu cred că este o mare diferenţă. Mă concentrez astăzi pe o mişcare uriaşă a bondurilor germane pe doi ani. Nu este vorba despre Fed, ci despre mai multă agresivitate din partea BCE „, a spus Marc Chandler.

Randamentul obligaţiunilor germane a crescut la 2,196%, ceea ce constituie cu 0,25% puncte procentuale faţă de acum o săptămână.

Joi, 10 noiembrie 2022, vor fi anunţate datele IPC, pentru care analiştii prognozează o scădere uşoară atât a inflaţiei de baza lunară, cât şi anuală la 0,5% şi, respectiv, 6,5%.

Politica Rezervei Federale ar putea să nu fie influenţată de încetinirea inflaţiei, potrivit căreia contractele futures ale fondurilor federale vor atinge un vârf de 5,117% în iunie 2023.

Totodată, analistul senior de piaţă la OANDA, Ed Moya, a subliniat că inflaţia se va schimba mai mult, dar sectorul serviciilor s-ar putea să nu ne ofere o reducere suficientă a preţurilor.

De asemenea, ratele dobânzilor s-ar putea majora cu 0,50 de puncte procentuale, în momentul în care factorii de decizie se vor întâlni în decembrie, cu un procent similar în februarie şi cu 0,25 de punte procentuale la întâlnirea lor din martie.

Euro a crescut cu 0,48%, la 1,0067 dolari pe unitate.

Alegerile din SUA. Milioane de cetățeni și-au exprimat votul

Ieri, 8 noiembrie 2022, în Statele Unite ale Americii au avut loc alegerile pentru Congres, care sunt cruciale pentru următorii ani de mandat ai actualului preşedinte Jos Biden. În joc sunt 435 de posturi de deputat federal, 35 de fotolii senatorialr, 36 funcţii de guvernator statal, poziţii executive şi judiciare la nivel local şi statal. Până acum, milioane de cetățeni deja și-au exprimat votul.

Actualul preşedinte i-a îndemnat pe americani să participe la alegerile pentru Congres.

„Astăzi suntem într-un punct de cotitură, ne aflăm într-unul dintre acele momente care apare la fiecare trei sau patru generații. O simțim în oasele noastre că democrația noastră este în pericol și știm că e vremea ca tu să o aperi, să o păstrezi, să o protejezi, să o alegi. Va modela cum vor arăta următoarele două decenii”, a declarat Joe Biden.

Totodată, în urma alegerilor s-a înregistrat o premieră pentru statul Vermont din Statele Unite ale Americii, a fost aleasă prima femeie în Congres. Democrata Becca Balint este cea care ar putea să-şi câştige locul în Camera Reprezentanților din statul Vermont.

Potrivit declaraţiilor făcute de Becca Balint, aceasta ar mări şanse de a-l învinge pe Liam Madden, un candidat republican, şi de a-şi câştiga locul în Camera Reprezentanților. Dacă Becca Balint va învinge, aceasta va deveni prima persoană din grupul LGBTQ în Congres la nivelul statului Green Mountain.

De altfel, dolarul a scăzut, în urma alegerilor cruciale din SUA. Mai mult, rezultatul alegerilor va avea, inevitabil, efecte asupra dolarului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`