Prima pagină » Eveniment-Social » Doi universitari de la UAIC Iași, într-o aventură alpină de senzație. Au urcat steagul UAIC la 7.546 de metri altitudine

Doi universitari de la UAIC Iași, într-o aventură alpină de senzație. Au urcat steagul UAIC la 7.546 de metri altitudine

09 aug. 2024, 12:20, 1 ,
în Eveniment-Social

Doi profesori de la Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași s-au aventurat într-o expediție pe munte. Universitarii au reușit performanța de a urca steagul UAIC la 7.546 de metri altitudine.

„Ieri, 8 august, lect. dr. Paul Diac, de la Facultatea de Informatică și lect. dr. Lucian Roșu, de la Facultatea de Geografie și Geologie, au urcat steagul UAIC la 7546 metri altitudine, pe vârful Muztagh Ata, din China. Reușita a fost obținută după o expediție de 3 săptămâni în care au fost făcute aclimatizări succesive. Felicitări! Să vă întoarceți cu bine acasă!

După 3 săptămâni de aclimatizare și echipat taberele superioare – colegul nostru lect. Dr. Lucian Roșu a ridicat steagul Facultății de Geografie și Geologie pe Vf. Muztagh Ata la altitudinea de 7546 m, în Vestul Chinei, la granița cu Tadjikistanul și Kyrkyzstanul.

Muztagh Ata reprezintă al doilea cel mai înalt vârf din rama nord-vestică a podișului Tibet. Face parte din lanțul montan Kunlun și se învecinează cu munții Pamir, Tian shan și Deșertul Taklamakan.
Rata de succes pentru a cuceri vârful Muztagh Ata este de 18%, iar vara lui 2024 reprezintă primul sezon în care au putut urca străini, după episodul COVID-19”, mai transmite UAIC Iași

Alătură-te pe WHATSAPP canalului BZI, pentru a fi la curent cu cele mai noi știri
Comentarii
  • UAIC a urcat la +1400

    Tot ei sau colegii lor au urcat UAIC in TOP 500 cele mai bune universitati din lume; datorită muncii in echipă (profi+ studenți)…UAIC a ” urcat” pe onorabilul loc +1400 sau „cota 1400” la nivel mondial.
    Această rară „performanță” ar trebui rasplătită prin tăierea salariilor cadrelor didactice la nivel salariilor din anul 1995!
    Acest comentariu e un mic ”panflet” 😋

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
18 octombrie 2024
18 octombrie 2024