Prima pagină » Local » Doi tineri, judecați în urma unui festival de muzică! Care sunt acuzațiile aduse de procurorii ieșeni!
Doi tineri, judecați în urma unui festival de muzică! Care sunt acuzațiile aduse de procurorii ieșeni!

Doi tineri, judecați în urma unui festival de muzică! Care sunt acuzațiile aduse de procurorii ieșeni!

04 dec. 2019, 04:00,
Ciprian Nedelcu în Local

Procurorii DIICOT Iași au dispus ieri trimiterea în judecată a doi tineri. Cei doi sunt acuzați de trafic de droguri. Totul a pornit în timpul Festivalului „Afterhills”, care a avut loc în urmă cu câteva luni în Iași.

Doi indivizi vor fi nevoiți să dea explicații în instanță, după ce au fost acuzați de comiterea unei infracțiuni. Astfel, procurorii din cadrul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) Iași au dispus trimiterea în judecată a lui Claudiu Andrei Blană și Gabriel Petrișor Tomulescu.
Acuzația adusă de anchetatorii DIICOT în acest caz este cea de trafic de droguri. Acum, urmează ca Tribunalul Iași să stabilească un prim termen al cauzei, după care magistrații vor asculta ce au de spus procurorii și inculpații, pentru a putea lua o decizie în acest caz.

Rețineri la „Afterhills”

În timpul Festivalului „Afterhills”, procurorii DIICOT și polițiștii BCCO Iași au efectuat o serie de rețineri. Astfel, mai mulți tineri au fost acuzați de trafic de doguri de mare risc. La scurt timp, oamenii legii i-au dus pe cei încătușați în fața instanței de judecată. Atunci, magistrații din cadrul Tribunalului Iași au admis propunerea formulată de procurorii DIICOT pe numele lui Andrei Claudiu Blană, din localitatea Tomești.

„Instanța admite propunerea și dispune arestarea preventivă a inculpatului Blană Andrei Claudiu pe o durată de 30 de zile, pentru comiterea infracțiunii de trafic de droguri de mare risc”, au precizat atunci judecătorii ieșeni.

Acțiunea anchetatorilor a fost demarată la începutul festivalului de muzică amintit, când reprezentanții Grupării Mobile de Jandarmi Bacău, ofițerii BCCO și procurorii DIICOT au pus mâna pe mai mulți indivizi suspectați de tranzacții cu droguri de mare risc. Suspecții au fost ridicați de oamenii legii și duși la audieri. După câteva ore de audieri, s-a lăsat cu rețineri. Asupra unora dintre cei reținuți au fost găsite diverse cantități de droguri, printre care cocaină sau canabis.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *