Prima pagină » Actualitate » Doi tineri electrocutaţi în Gara Burdujeni, Suceava. O tânără a murit pe loc – UPDATE

Doi tineri electrocutaţi în Gara Burdujeni, Suceava. O tânără a murit pe loc – UPDATE

02 mart. 2022, 10:03,
în Actualitate

Doi tineri au fost electrocutaţi în Gara Burdujeni, din municipiul Suceava. În urma accidentului, bărbatul, de loc din Ucraina, avea arsuri la nivelul fetei, pe o mână şi pe un picior, iar femeia, din Republica Moldova, a decedat, trupul acesteia fiind găsit carbonizat de către pompierii sosiţi la faţa locului.

Din primele informații, se pare că fata s-ar fi urcat prima pe vagon, pentru a-și face un selfie.

UPDATE Tânărul electrocutat se află în afara oricărui pericol.

„Pacientul electrocutat, cu dublă cetățenie ro-uk, ce a fost transferat de la Suceava, are 5 la sută suprafață arsă pe față, mâini, picior. Marca de electrocutie de intrare la mâna cu ieșire la picior. Șoc emoțional, prietena aflată și ea pe vagon a murit carbonizată. Risc de stop cardiac și insuficiență renală acută postelectrocuție. Prognostic bun . Are nevoie de chirurgie plastică și psiholog”, a declarat prof. dr. Diana Cimpoeșu, șefa UPU SMURD Iași.

UPDATE Tânărul a fost transportat la Iași.

„Tânărul electrocutat în vârstă de 20 de ani este stabil hemodinamic şi respirator, prezintă arsuri faciale grad 1,2 şi la nivelul palmei şi plantei drepte, mărci traumatice corespunzând locului de intrare şi ieşire al curentului electric. Este trimis pentru supraveghere şi continuarea tratamentului la Centrul de Arşi din Iaşi”, au transmis reprezentanții Spitalului Județean Suceava.

gara Burdujeni din munipiul Suceava pe timp de noapte

Totodată, deasupra unui vagon de marfă, staţionat pe linia 15, se afla o altă victimă, de sex feminin. Din nefericire, tânăra era corbonizată

Doi tineri electrocutaţi în Gara Burdujeni din Suceava

În această dimineaţă au fost găsiţi doi tineri electrocutaţi în Gara Burdujeni, din municipiul Suceava. Tragicul eveniment a fost anunţat prin numărul unic de urgenţă 112, miercuri, 2 martie, la ora 3:38.

La fața locului, s-au deplasat imediat pompierii militari suceveni, cu o autospecială de stingere și o ambulanță SMURD, cu sprijinul a două echipaje ale Serviciului de Ambulanță Județean Suceava.

În dreptul peronului gării, între liniile de tren, echipajele salvatorilor au găsit un tânăr în vârstă de 20 de ani. Acesta era conştient şi cooperant, prezentând totuşi arsuri la nivelul fetei, pe o mână şi pe un picior, precum şi urme de intrare şi ieșire a unui arc electric.

Totodată, deasupra unui vagon de marfă, staţionat pe linia 15, se afla o altă victimă, de sex feminin. Din nefericire, tânăra era corbonizată.

Bărbatul din Ucraina a fost preluat de către un echipaj SAJ și transportat la Unitatea de Primiri Urgențe a spitalului județean Suceava, pentru a i se efectua investigații suplimentare și tratament de specialitate.

gara Burdujeni din municipiul Suceava

În dreptul peronului gării, între liniile de tren, echipajele salvatorilor au găsit un tânăr în vârstă de 20 de ani

Selfie periculos în Gara Burdujeni din Suceava

Din primele informații adunate de către anchetatori, se pare că cei doi tineri erau din Republica Moldova și erau translatori.

Deşi nu se cunosc cu exactitate circumstanţele în care s-a produs accidentul, cel mai probabil cei doi tineri au încercat să îşi facă un selfie de pe unul dintre trenurile staţionate. Se pare că fata s-ar fi urcat prima pe vagon, unde s-a format un arc electric extrem de puternic.

Imediat după producerea incidentului, tânărul s-a speriat și a încercat să fugă spre gară, acolo unde a și fost găsit de către salvatori, confuz, neaducându-şi exact aminte ce s-a întâmplat.

Accidentul a fost anunțat la numărul unic de urgenţă 112 de către un trecător care a văzut ”o mică explozie” deasupra unuia dintre trenuri.

tren stationat in gara Burdujeni din munipiul Suceava

Tânărul era conştient şi cooperant, prezentând totuşi arsuri la nivelul fetei, pe o mână şi pe un picior, precum şi urme de intrare şi iesire a unui arc alectric

Două tinere electrocutate în Roman

Nu cu mult timp în urmă, reporterii din cadrul Cotidianului BZI au prezentat cazul a două tinere din Roman, județul Neamț, de 25 ani , ce au suferit arsuri după ce s-au electrocutat, acestea urcându-se pe un tren pentru a-și face un selfie.

Una dintre tinere, ce prezenta electrocuție și arsuri pe 20 % din torace și pe un membru inferior, a fost transportată la o unitate medicală din Iași cu un elicopter. Cealaltă fată, a fost adusă și ea la Iași cu ajutorul unei ambulanțe, aceasta având arsuri pe 2 % din suprafața corpului.

Un alt caz similar a fost raportat printr-un apel la numărul unic de urgenţă 112. Apelul anunţa faptul că un copil în vârstă de 14 ani s-a electrocutat în cătunul Juvăţ, din Lunca Cetăţuii, judeţul Iaşi. Accidentul ar fi survenit după ce adolescentul s-a urcat pe un stâlp de înaltă tensiune al unei ferme dezafectate.

Cu toate acestea, reamintim că în această dimineață, doi tineri au fost electrocutaţi în Gara Burdujeni, din municipiul Suceava. În urma accidentului, o femeie a murit carbonizată.

Alătură-te pe WHATSAPP canalului BZI, pentru a fi la curent cu cele mai noi știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
18 octombrie 2024
18 octombrie 2024