Prima pagină » Actualitate » Doi tineri din Ucraina au evadat din arestul preventiv al Poliției Maramureș

Doi tineri din Ucraina au evadat din arestul preventiv al Poliției Maramureș

01 oct. 2020, 09:54,
în Actualitate

Azi-noapte, doi tineri, ambii de 21 de ani, din Ucraina, au evadat din Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliție al județului Maramureș.

Atât în municipiul Baia Mare, precum și în tot județul, au fost instituite filtre, pentru prinderea persoanelor în cauză.

Semnalmente primul tânăr:

1,80 m înălțime, ochi albaștri, păr blond tuns scurt.

La momentul evadării acesta era îmbrăcat cu un tricou vișiniu, pantaloni trening negri cu dungă albă și avea șlapi în picioare.

Semnalmente cel de-al doilea tânăr:

1,70 m înălțime, ochi albaștri, păr șaten tuns scurt.

La momentul evadării acesta era îmbrăcat cu un hanorac verde-negru, pantofi sport de culoare negru, șapcă culoare neagră, pantaloni trening negri.

Doi tineri din Ucraina au evadat din arestul preventiv al Poliției Maramureș

Cercetarile sunt continuate de Serviciul de Investigatii Criminale, în vederea depistării persoanelor și tragerii la răspundere penală, pentru infracțiunea de evadare.

Cei care îi văd sunt rugați să sune de urgență la 112 sau să anunțe cea mai apropiată secție de poliție.

Deținut evadat din Penitenciarul Rahova, prins pe un câmp din Ialomița

Altfel, un deținut evadat în luna martie din Penitenciarul Rahova, acolo unde ispășea o pedeapsă de doi ani și o lună pentru conducere fără permis, a fost prins de polițiști în luna iulie pe un câmp din zona localității Marsilieni din județul Ialomița.

Un deținut evadat a fost prins pe un câmp

Potrivit reprezentanților IPJ Ialomița, deținutul evadat în martie a fost găsit de polițiștii de investigații criminale din Ialomița, cu sprijinul cetățenilor.

Concret, bărbatul a fost observat pe câmp de mai mulți oameni, care au sunat imediat la numărul de urgență 112.

„Bărbatul de 32 de ani evadase în data de 11 martie dintr-un punct de lucru deschis din localitatea Bragadiru, fiind dat în urmărire generală. În momentul depistării acesta se afla pe un câmp din zona localității Marsilieni”, spun reprezentanții Poliției Ialomița.

Bărbatul era condamnat la o pedeapsă de 2 ani și o lună de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de conducere fără permis.

În toată această perioadă, bărbatul a fost căutat. Acesta este încarcerat în Centrul de Reținere și Arest Preventiv din cadrul IPJ Ialomița, urmând a fi predat către penitenciar. Pentru evadare, bărbatul riscă să îi fie majorată pedeapsa de la șase luni până la trei ani.

Un agent din cadrul Penitenciarului Iași a dat în judecată instituția

Acesta a cerut anularea unei decizii prin care a fost pus la dispoziție. Întreg scandalul a pornit de la o constatare a medicilor, care l-au considerat pe agent drept „Apt limitat”. Agentul ieșean este nemulțumit pentru că nu i s-a mai permis să efectueze serviciul de supraveghere, fapt ce a dus la diminuarea veniturilor salariale

Un scandal a izbucnit în cadrul Penitenciarului de Maximă Siguranță Iași, după decizia de punere la dispoziție a unui agent.
Recent, judecătorii din cadrul Curții de Apel Iași au tranșat scandalul.

„Instanța respinge acțiunea formulată de Zbanț Liviu Marinică, ca inadmisibilă”, au precizat judecătorii ieșeni.

Decizia este definitivă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *