Prima pagină » Titlurile zilei » Doi tineri din Iași au fost distruși în câteva secunde! Trebuiau să se căsătorească în vară. Coșmarul abia acum începe – FOTO

Doi tineri din Iași au fost distruși în câteva secunde! Trebuiau să se căsătorească în vară. Coșmarul abia acum începe – FOTO

16 feb. 2021, 02:00,
Alexandra Abonicesei, în Titlurile zilei

Dramă într-o familie din Iași după ce un incendiu a mistuit tot ce au agonisit prin muncă în străinătate, în agricultură. Visul celor doi tineri de a se căsători în vara anului 2021 este acum năruit. În zilele geroase din această perioadă, oamenii se gândesc cu greu că trebuie să o ia de la capăt

Un incendiu a mistuit locuința abia ridicată de o familie din satul Păușești, comuna Dumești, județul Iași. În cele cinci camere își duceau traiul șase persoane, doi tineri alături de un copilul lor de 3 ani, socrii și o mătușă. Cu greu au pus mână de la mână, fiecare cât a avut, pentru a ridica și amenaja locuința în urmă cu doi ani. Treptat, au cumpărat ce au avut nevoie pentru un trai decent, iar în doar câteva minute totul a devenit scrum. Incendiul s-a produs vineri, 12 februarie 2021, în jurul orei 7:00, de la o sobă. În câteva clipe, oamenii au reușit să evacueze locuința.

Vântul care bătea cu putere a extins flacăra cu rapiditate, punând în pericol și celelalte locuințe. La sosirea pompierilor, incendiul amenința deja casa de alături, dar au reușit să îl stingă înainte să creeze pagube mai mari.

Socrul fetei i-a salvat pe toți din casă înainte de a fi prea târziu

Mihaela Zagan, o tânără de 24 de ani, se afla în locuință alături de băiețelul de doar 3 ani. În casă locuiau alte 4 persoane, socrii fetei, o mătușă, dar și soțul care de o lună a plecat la muncă în străinătate. De la o sobă, fumul puternic l-a alertat pe socrul fetei care se afla în curte și care i-a anunțat la timp să iasă din casă. Femeia și-a luat copilul în brațe și a reușit să se salveze înainte ca vântul puternic să extindă focul. Când au ajuns pompierii, nu s-a mai putut salva nimic din locuință, dar au reușit să îl stingă înainte de a se extinde la casa alăturată.

„Am reușit să ieșim la timp după ce socrul meu a bătut în geam. În 5 minute am reușit să iau băiatul și buletinul și să fug din casă. Cum am ajuns afară, nici nu am ajuns la câțiva pași distanță de casă, m-am întors și am văzut că focul s-a extins peste tot. Nu am putut salva nimic. Alături de mine stă cumnata mea, cu soțul și cei 4 copii ai lor. Focul a ajuns și la casa lor. Când au ajuns pompierii, la noi nu se mai putea salva ceva, dar bine că au oprit înainte să ardă mai mult casa de alături, unde s-a spart deja un geam și a ars o mică porțiune”, spune Mihaela Zagan.

Cei doi ieșeni urmau să se căsătorească în luna iulie 2021. Incendiul le-a năruit însă acest vis

Mihaela și-a plănuit nunta cu bărbatul de 31 de ani alături de care și-a întemeiat o familie de 4 ani. Au împreună un băiețel de trei ani, pentru care au muncit prin străinătate ca să îl poate crește. Casa a fost ridicată cu banii strânși în străinătate.

„Am plănuit să ne căsătorim pe data de 25 iulie 2021. El a plecat de o lună în Italia la o plantație de viță-de-vie. A strâns bani pentru a ne ridica locuința și pentru a-l putea crește pe băiețelul nostru de trei ani cu greu, din munca în agricultură. Indiferent de vreme, a stat și pe soare, și pe ploaie pentru a face un ban cinstit. Doi ani de zile a lucrat și a pus palet peste palet ca să construim casa.

Am mai fost și eu la muncă și am reușit dintr-o casă veche, bătrânească, să ridicăm o casă nouă și pe parcurs să o amenajăm cu tot ce trebuie. Suntem acum disperați. Nu mai avem nimic. Mătușa care locuia cu noi de 65 de ani a făcut o rată pentru a ridica camera ei și acum am rămas toți să locuim unii la alții. Stăm la cumnata mea, într-o locuință cu trei camere, dar nu avem încotro”, a mai povestit ieșeanca.

Peste 50 de incendii în județul Iași în doar o lună

Pompierii ieșeni atrag atenția în această perioadă după ce de la începutul anului 2021, în doar o lună, au avut loc peste 50 de incendii în județ. La fel ca în cazul familiei din localitatea Păușești, alți zeci de ieșeni au trecut printr-o tragedie cauzată de un incendiu din cauza utilizării sistemelor de încălzire defecte, a mijloacelor de încălzire improvizate sau nesupravegheate, a coșurilor de fum necurățate, a instalațiilor electrice defecte sau a echipamentelor electrice improvizate.

„În data de 12.02.2021, ora 07:13, echipaje din cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Iași au intervenit în localitatea Păușești, comuna Dumești, județul Iași, în cooperare cu Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență al comunei Dumești, pentru stingerea unui incendiu produs la o locuință individuală. În urma incendiului au ars acoperișul pe o suprafață de aproximativ 50 de metri pătrați, bunurile din 5 încăperi, actele personale ale proprietarului și s-au degradat electrocasnicele din interior și 3 butelii. Incendiul a afectat și o locuință învecinată, unde au fost degradați aproximativ 5 metri pătrați de acoperiș. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost coșul de fum amplasat ori neprotejat termic față de materialele combustibile”, au comunicat reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență din județul Iași.

Oamenii cu inimă mare care pot ajuta din puținul lor familia Zagan, începând cu alimente, haine, până la materiale de construcții, pot apela la numărul de telefon: 0784 462 341 – Mihaela Zagan.

sursă Ești din Iași dacă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *