Prima pagină » Titlurile zilei » Doi tineri din Iași au crezut că vor avea casa visurilor, dar după ce au semnat contractul cu firma MADMINS, totul s-a transformat într-un coșmar. Reacții mafiote pentru intimidare
Doi tineri din Iași au crezut că vor avea casa visurilor, dar după ce au semnat contractul cu firma MADMINS, totul s-a transformat într-un coșmar. Reacții mafiote pentru intimidare

Doi tineri din Iași au crezut că vor avea casa visurilor, dar după ce au semnat contractul cu firma MADMINS, totul s-a transformat într-un coșmar. Reacții mafiote pentru intimidare

04 sept. 2024, 02:00,
Gabriela Rusu în Titlurile zilei

Coșmar pentru doi soți din Iași, dornici să își reabiliteze locuința. Tinerii au semnat un contract cu firma de construcții MADMINS, iar după ce au dat avansul, reprezentanții acesteia au fugit cu banii. Disperați, cei doi au făcut reclamații la Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor, în speranța că vinovații vor fi trași la răspundere, însă situația s-a dovedit mai complicată decât părea inițial.

Firma MADMINS a înșelat doi tineri din Iași, dornici să-și reabiliteze locuința

Povestea a început în luna august 2024, atunci când Florin și Cătălina, doi tineri căsătoriți din Iași, au decis să își reabiliteze apartamentul, în așteptarea primului lor copil. Astfel, au intrat pe mai multe site-uri, unde au pus anunțuri pentru căutarea unor meseriași. Așa au dat de firma MADMINS, cei doi fiind contactați telefonic de un anume Ovidiu Roman, ce s-a recomandat ca fiind administratorul firmei. De aici, lucrurile ce păreau a se îndrepta în direcția bună au devenit un coșmar.

„Noi am postat anunțul și am discutat cu mai mulți meseriași, prin mesaje, iar acest domn Ovidiu Roman ne-a sunat personal și a insistat să vină la noi acasă pentru a colabora. Am acceptat, iar ceea ce ne-a oferit încredere a fost faptul că respectivul a venit cu foarte multe documente, să ne arate că e profesionist. Mai mult, ce a întărit ideea a fost faptul că și-a dorit să facem un contract, iar noi nu ne-am mai făcut probleme. Am semnat fără niciun stres”, a declarat Cătălina, tânăra păgubită de firma MADMINS.

Contractul a fost semnat pe data de 10 august, iar apoi, angajații firmei au mers la muncă doar timp de șase zile, administratorul Ovidiu Roman încasând suma de 6.800 de lei.

„Am citit contractul înainte, l-am înțeles și ne-a încântat faptul că era și o garanție. Am zis că nu are ce să meargă rău. Doar că dânsul avea pretenții ca banii să fie dați înainte de a se face o etapă a lucrării. Nu prea se face chestia asta, mi-am dat seama după. În fine, ei au venit, până la urmă, de a doua zi, după ce am semnat contractul. Au lucrat trei zile, după care au plecat toți în concediu. În momentul în care au revenit din concediu, au început presiunile. El îmi tot cerea bani ca să vină echipa la muncă. Oricum, ne-am dat seama că era dubios, mai ales că angajații păreau aduși la muncă, nu cred că aveau contract. Era și un băiat de 17 ani care, sigur, lucra la negru. Ei, de atunci, noi stăm cu bucătăria decopertată, neterminată. Au lucrat doar șase zile și apoi n-au mai venit. Suma totală pe care le-am dat-o a fost de 6.800 de lei”, a declarat Florin, soțul Cătălinei, cei doi fiind păgubiți de firma MADMINS.

„Am vrut să reziliez contractul, iar el tot băga minciuni”

Florin povestește că, după ce a remarcat că reprezentanții firmei nu își onorează contractul, i-a cerut lui Ovidiu Roman rezilierea actului. Însă, a tot fost amânat pe diverse motive.

„I-am cerut rezilierea contractului. Atunci, a început o mică ceartă între mine și acest domn Ovidiu Roman. Tot băga minciuni că soția și copilul unuia dintre muncitori sunt la spital. Un alt muncitor e răcit. Mi-am dat seama că minte, pentru că a doua zi, când au venit muncitorii, i-am întrebat, iar niciunul nu știa despre ce vorbesc. În fine, când am vrut să reziliez contractul și l-am chemat la lucrare pentru a vedea și problemele pe care le-au lăsat angajații, bărbatul a sărit cu gura, că i-aș fi agresat oamenii. Lucru care nu s-a întâmplat. L-am tot chemat, să vină, să discutăm, tot găsea motive, că ba are petrecere, că ba e cu fratele la morgă. În cele din urmă, a venit la apartament, i-am cerut să-mi dea banii înapoi și varul, și să ne vedem de treabă. Nu a vrut. A spus că o să îmi trimită în cont banii și aia e. Și a plecat. Atunci, noi ne-am dus direct la Protecția Consumatorilor și am povestit tot”, a mai declarat Florin, tânăr din Iași, păgubit de firma MADMINS.

După ce cuplul a depus o reclamație scrisă la Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor, inspectorii au intrat pe fir, unde au descoperit mai multe nereguli. Și anume, adresa trecută de firmă în contract nu este, de fapt, cea corectă. Mai mult, atunci când comisarii l-au contactat pe administratorul Ovidiu Roman, acesta a venit cu amenințări.

Reporterii BZI au fost înjurați de Ovidiu Roman

În dorința de a obține un punct de vedere de la administratorul firmei MADMINS, reporterii BZI l-au contactat telefonic pe Ovidiu Roman. Astfel, după ce bărbatul a încercat să îi inducă în eroare, declarând că nu știe nimic și că, de fapt, dumnealui lucrează la Vaslui și nu are legături cu Iașul, acesta a început cu înjurături.

„Nu este adevărat, ați greșit. Eu nu sunt Ovidiu Roman, sunt un angajat din Vaslui, nu am treabă cu Iașul. La firmă, este o doamnă administrator, eu sunt un simplu angajat. Nu știu despre cine este vorba, cine sunt oamenii care scotocesc minciuni despre noi. Cine sunteți dumneavoastră, să mă acuzați pe mine de așa ceva? O să trimit această înregistrare la avocat. Bag p*** în redacția voastră, vă iau în p*** toate sediile. Aduceți acuzații nefondate. Mergeți și vă faceți reportajele unde vreți, numai nu mă căuta pe mine, pentru că nu sunt eu persoana. Eu vorbesc cum vrea p*** mea, cine p*** mea ești, anchetator? Ai vreun mandat?”, a declarat Ovidiu Roman, administratorul firmei MADMINS.

După apelul efectuat de reporterii BZI, Ovidiu Roman, administratorul firmei MADMINS, i-a contactat pe cei doi tineri căsătoriți, specificând că le va returna banii datorați și că situația se va rezolva. Până acum, cei doi soți nu ne-au confirmat primirea banilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *