Prima pagină » Local » Doi tineri, depistați fără permis de conducere la Punctul de Trecere a Frontierei Albița
Doi tineri, depistați fără permis de conducere la Punctul de Trecere a Frontierei Albița

Doi tineri, depistați fără permis de conducere la Punctul de Trecere a Frontierei Albița

13 apr. 2020, 11:18,
în Local

Doi tineri, domiciliați în Vaslui, respectiv în Argeș, au fost depistați fără permis de conducere în urma unor verificări ale oamenilor legii. Aceștia sunt cercetați sub aspectul săvârșirii infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei din care face parte vehiculul respectiv și conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendat.

„Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albiţa efectuează cercetări în privinţa unor cetăţeni români, care au fost depistaţi conducând mijloace de transport, unul având un permis de conducere necorespunzător categoriei, iar cel de al doilea având suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice din România.

* La sfârşitul săptămânii trecute, s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa – I.T.P.F. Iaşi, cetăţeanul român G.I., în vârstă de 28 de ani, domiciliat pe raza judeţului Vaslui, care conducea un ansamblu rutier format dintr-un microbuz marca Volkswagen Caravelle și o remorcă marca Humbaur, înmatriculat în Republica Moldova.

La controlul de frontieră, în urma verificărilor specifice efectuate, s-a constatat că bărbatul nu deţine permis de conducere valabil pentru categoriilor B şi E necesar pentru a putea conduce ansamblul rutier în cauză.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei din care face parte vehiculul respectiv.

* În acelaşi punct de trecere a frontierei s-a prezentat şi cetăţeanul român B.B., în vârstă de 28 de ani, domiciliat pe raza judeţului Argeş, care conducea un autoturism marca Dacia Logan, înmatriculat în România.

Deoarece la controlul de frontieră B.B. nu a putut prezenta permisul de conducere, colegii noştri au efectuat verificări specifice, în urma cărora au stabilit  faptul că tânărul are dreptul de a conduce vehicule suspendat.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendat, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.”, a declarat purtătorul de cuvânt al I.T.P.F. Iaşi, Comisar-şef de poliție Denis Lazăr.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *