Prima pagină » Local » Doi tineri curajoși și-au deschis o afacere în plină stare de urgență! Daria și Iustin creează lumânări parfumate în bucătărie! Au investit 18.000 de euro după ce au pierdut un proiect european

Doi tineri curajoși și-au deschis o afacere în plină stare de urgență! Daria și Iustin creează lumânări parfumate în bucătărie! Au investit 18.000 de euro după ce au pierdut un proiect european

19 mart. 2021, 02:00,
Andreea Pădurescu în Local

Doi ieșeni și-au deschis o afacere în plină pandemie. Pe vremea când toți antreprenorii se temeau pentru afacerile lor, Daria Băcăoanu și Iustin Sănduleanu puneau bazele unei afaceri cu lumânări parfumate. Daria are simțul antreprenoriatului din familie, părinții având o afacere imobiliară în Iași. Lumânările sunt realizate în bucătăria casei

Daria Băcăoanu și Iustin Sănduleanu și-au creat în plină stare de urgență o afacere, pe când cei mai mulți antreprenori își făceau griji pentru viitorul afacerilor. Cei doi tineri au profitat de timpul petrecut în casă pentru a-și îndeplini visul. Iustin și-a susținut iubita și pasiunea ei pentru lumânările parfumate, iar astăzi se bucură împreună de propria lor afacere. La aproape un an de când au început să producă lumânări, Daria Băcăoanu și Iustin Sănduleanu au deschis și un boutique „parfumat” în Palas Mall.

„Am început acum aproape un an. Mi-am cumpărat prima lumânare cu ceară de soia, până atunci nu mai cumpărasem niciodată lumânări parfumate. Pe parcurs am dezvoltat o obsesie pentru astfel de lumânări și am început să tot cumpăr. Într-o zi, din greșeală, am spart o lumânare și am început să plâng, atât de tare m-am atașat de ele. A venit pandemia, nu prea am mai ieșit din casă să cumpăr lumânări, dar am început să îmi comand materiale pentru a-mi crea ce arome doresc. Stând în casă toată ziua, cu viitorul meu soț am început să facem lumânări. Timp de 8 luni ne-am jucat noi acasă, dar ne doream foarte mult să ne dezvoltăm și să avem propria afacere. Pentru început am creat un site și pagini pe rețelele de socializare”, a declarat Daria Băcăoanu.

Au aplicat pentru fonduri europene, dar au fost respinși

Pentru că și-au dorit foarte mult să extindă mica afacere cu lumânări organice, au aplicat pentru fonduri europene, dar au fost respinși. Din fonduri proprii au reușit să își deschidă micul boutique, cu un design diferit. Daria Băcăoanu și Iustin Sănduleanu au investit 18.000 de euro în visul lor. Lumânările sunt făcute manual, cu multă dedicare și pasiune. Prețul unei lumânări de la „Scenteria” variază între 47 și 150 de lei, în funcție de dimensiunea recipientului. Cei interesați pot achiziționa lumânările direct din magazin sau de pe site-ul „Scenteria”. Produsele se pot găsi în trei tipuri de recipiente: ceramică, minimal și vintage.

„Am aplicat pentru un proiect pe care nu l-am primit. Când am aplicat noi erau trei scene de grant, dar nu ne-am calificat pentru că cei care au venit cu banii de acasă au primit. Au primit fonduri europene doar cei care au pus 50 la sută din suma cerută. Am deschis în Palas, insulița «Scenteria», în urmă cu două săptămâni, și avem planuri mari de viitor. Lumânările pe care le vindem sunt făcute în bucătăria casei noastre. Noi le facem și tot noi ne ocupăm de vânzarea lor. Lumânările noastre sunt din ceară de soia, iar lumea nu prea știe de aceste detalii, cum nici eu nu știam”, a mai precizat Daria Băcăoanu, creatoarea „Scenteria”.

Daria și-a dorit dintotdeauna să aibă propria afacere

Daria Băcăoanu a studiat în Germania, iar Iustin Sănduleanu a absolvit Facultatea de Drept din cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza”, Iași. Daria lucrează în paralel la firma părinților ei, iar Iustin lucrează într-o corporație și, pentru că mai mereu sunt ocupați, au angajat o persoană care să stea la boutique! Chiar dacă familia Dariei are o situație financiară peste medie, ea își dorește să aibă propria afacere și să nu mai depindă de banii lor. Persoanele interesate își pot crea lumânări personalizate pe site.

„Eu mai lucrez la firma părinților, iar Iustin lucrează ca project manager. Acum am găsit o fată care urmează să fie angajată, pentru a se ocupa de vânzare la boutique. Eu am studiat administrarea afacerilor în Germania, unde mi-am susținut și licența. Mi-am dorit dintotdeauna să am o afacere. Îmi amintesc de prima lumânare pe care am făcut-o, cu aromă de salcâm. Prima dată am comandat 200 de recipiente, dar am căutat pe cineva care să ne facă vase de ceramică”, a spus Daria Băcăoanu.

Cele mai vândute lumânări sunt cele cu aromă de bambus de Himalaya

Daria și Iustin au gândit o colecție inedită de lumânări care îmbină umorul cu aromele dulci și fresh. Denumirile colecțiilor sunt: „Romgleza”, „Boy’s Kit” sau „Zodiac Candles”. Lumânările din gama „Romgleza” au denumiri și arome deosebite: „Cutting leaves to the dogs”, „I have a stone on the heart”, „It’s not big cheese”, „You’re looking for it with the candle” și multe alte miresme. În colecția „Zodiac Candles” apar câte o lumânare specială pentru fiecare zodie și câte un citat specific fiecărui semn astrologic în parte. Colecția „Boy’s Kit” este creată special pentru băieți și cuprinde lumânări cu note speciale, dar și denumiri inedite precum „Not looking for a girlfriend” sau „Guy’s night”.

„Oamenii care se opresc pentru prima dată la insulița noastră sunt încântați de gama cu zodii. Lumânările din colecția „Zodiac Candles” îi atrag pe ieșeni pentru că sunt personalizate. Din toate produsele, cele mai vândute sunt lumânările cu mesajul «NETFLIX & CHILL», cu aromă de bambus de Himalaya”, a precizat Daria Băcăoanu, creatoarea „Scenteria”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *