Prima pagină » Local » Doi tineri au fost reținuți după ce au provocat scandal. Nu au fost singurii care au avut probleme cu legea la Iași
Doi tineri au fost reținuți după ce au provocat scandal. Nu au fost singurii care au avut probleme cu legea la Iași

Doi tineri au fost reținuți după ce au provocat scandal. Nu au fost singurii care au avut probleme cu legea la Iași

27 iul. 2024, 02:00, 1 ,
Lucian SAVA, în Local

Polițiștii din Iași au reținut doi tineri ce au provocat scandal. Nu au fost singurii care au ajuns pe mâna agenților. În urma unor controale, mai mulți cetățeni au fost sancționați

Polițiștii au acționat, la nivelul județului Iași, pentru a preveni faptele antisociale, organizând o acțiune, și au intervenit la 92 de evenimente, dintre care 83 au fost sesizate de către cetățeni prin 112. Pentru alte nereguli constatate, au aplicat 261 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 118.835 de lei. Polițiștii rutieri au acționat pentru creșterea siguranței rutiere, fiind scoși din trafic, reprezentând un pericol pentru ceilalți participanți, 22 de conducători auto. Acestora le-a fost suspendată exercitarea dreptului de a conduce autovehicule pe o perioadă de timp, conform legii. De asemenea, au fost oprite din a circula 15 autovehicule care nu prezentau siguranță pe drumurile publice. Astfel, certificatele de înmatriculare a 15 autovehicule au fost retrase până la remedierea problemelor constatate.

Doi tineri au fost reținuți după ce au provocat scandal

Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Pașcani au reținut două persoane de 14 ani, respectiv 36 ani, din județul Iași, bănuite de comiterea infracțiunilor de lovire sau alte violențe și tulburarea ordinii și liniștii publice. În fapt, în seara zilei de 21 iulie a.c., pe fondul unui conflict spontan, cinci tineri au agresat fizic un bărbat care se deplasa pe o stradă din municipiul Pașcani și au tulburat ordinea și liniștea publică. În baza probatoriului administrat, cei doi au fost reținuți de polițiști pentru 24 de ore, fiind introduși în Arestul IPJ Bacău. La data de 26 iulie a.c., aceștia urmează să fie prezentați instanței de judecată, cu propuneri legale. Față de celelalte persoane bănuite de comiterea faptelor cercetările continuă în stare de libertate.

Dosar penal după ce a fost prins fără permis

Tot polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Pașcani au oprit pentru control un autoturism condus de un bărbat de 62 ani, care se deplasa pe str. Ceferiștilor din municipiul Pașcani.  În urma verificărilor efectuate, a rezultat faptul că acesta ar fi prezentat un permis de conducere care ar fi fost emis pe numele altei persoane. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și fals material în înscrisuri oficiale. Zilele trecute, polițiștii din cadrul Secției nr. 10 Poliție Rurală Ruginoasa au oprit pentru control un autoturism care se deplasa pe DC 122, pe raza Dumbrăvița. Întrucât conducătorul auto, un bărbat de 58 ani, din jud. Iași, emana halenă alcoolică, acesta a fost testat alcoolscopic, rezultând o alcoolemie de 1.25 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost condus la o unitate medicală în vederea prelevării de probe biologice. Polițiștii efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe. Rămâne de văzut ce se va întâmpla cu cei doi tineri care au fost reținuți pentru că au provocat scandal la Iași.

Comentarii
  • localnică rond Copou

    Unde naiba au acționat polițiștii rutieri pentru creșterea siguranței rutiere? Noapte de noapte figuri de BMW-uri în Copou, blochează strada, fac întreceri, turează motoarele și nici o mașină de poliție în zonă. Nu v-ar fi rușine cu minciunile voastre, putorilor!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *