Prima pagină » Local » Doi suspecți de trafic de droguri, prinși de mascați într-o sală de păcănele din Iași! Acum, cei doi tineri tremură cu gândul la o posibilă condamnare! GALERIE FOTO

Doi suspecți de trafic de droguri, prinși de mascați într-o sală de păcănele din Iași! Acum, cei doi tineri tremură cu gândul la o posibilă condamnare! GALERIE FOTO

13 mart. 2021, 02:00,
Ciprian Nedelcu în Local

Procurorii din cadrul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism i-au trimis în judecată pe doi tineri. Marius Merinde și Narcis Gabriel Ciulin sunt acuzați de trafic internațional de droguri. Cei doi au fost prinși de oamenii legii într-o sală de jocuri de noroc

Doi suspecți de trafic de droguri au fost ridicați dintr-o sală de jocuri de noroc din Iași! Oamenii legii au găsit peste 1.000 de comprimate ecstasy! Acum, cei doi tineri tremură cu gândul la o posibilă condamnare!
Astfel, procurorii din cadrul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) Iași i-au trimis ieri în judecată pe doi tineri, Marius Merinde și Narcis Gabriel Ciulin. Acuzația adusă de anchetatori în acest caz: trafic internațional de droguri. Urmează ca Tribunalul Iași să stabilească un prim termen al procesului penal. Ulterior, magistrații ieșeni vor asculta ce au de spus tinerii și anchetatorii, pentru a putea lua o decizie în acest caz.

Marius Merinde și Narcis Gabriel Ciulin, ridicați dintr-o sală de jocuri de noroc

Cei doi tineri ieșeni, Marius Merinde și Narcis Gabriel Ciulin, au intrat în vizorul procurorilor DIICOT la începutul lunii octombrie a anului trecut. Atunci, cei doi au fost ridicați direct dintr-o sală de jocuri de noroc. Astfel, polițiștii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate (BCCO), sub coordonarea procurorilor DIICOT, au efectuat și două percheziții domiciliare.
În urma acelor percheziții, procurorii din cadrul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Iași au dispus reținerea pe o perioadă de 24 de ore a doi inculpați, pentru săvârșirea infracțiunilor de introducere, fără drept, în țară de droguri de mare risc și trafic de droguri de mare risc.

„În cauză există suspiciunea rezonabilă că cei doi inculpați au introdus, în mod repetat, în țară cantități importante de droguri de mare risc, în scopul comercializării acestora în județul Iași. Cu ocazia cercetărilor efectuate în cauză s-a stabilit faptul că, pe data de 25 septembrie 2020, cei doi inculpați au expediat din Bruxelles, Belgia, un colet, prin intermediul unei firme de transport internațional de persoane, în care se afla o cantitate mare de comprimate de MDMA, aceștia deplasându-se spre România cu același autocar ce a transportat coletul”, au afirmat reprezentanții DIICOT Iași.

Ce au descoperit anchetatorii ieșeni la percheziții

Așadar, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism, împreună cu ofițeri de Poliție judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Iași, au efectuat două percheziții domiciliare. În urma acestor percheziții au fost ridicate 1.450 de comprimate MDMA (ecstasy), 8,56 grame de fragmente de comprimate MDMA, precum și alte bunuri care au legătură cu activitatea infracțională.

„Acțiunea a beneficiat de sprijinul jandarmilor din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Iași. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale”, au încheiat anchetatorii.

La scurt timp, Marius Merinde și Narcis Gabriel Ciulin au fost duși la audieri și, mai apoi, au fost reținuți pentru 24 de ore. Ulterior, magistrații ieșeni au admis propunerea de arestare preventivă formulată de procurorii DIICOT pe numele celor doi suspecți. Acum, urmează ca judecătorii din cadrul Tribunalului Iași să stabilească ce se va întâmpla în continuare cu cei doi tineri ridicați de oamenii legii direct dintr-o sală de jocuri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *