Prima pagină » Local » Doi soţi canadieni care călătoresc prin toată lumea au ajuns la Iaşi. Vlogul tinerilor a ajuns viral – VIDEO
Doi soţi canadieni care călătoresc prin toată lumea au ajuns la Iaşi. Vlogul tinerilor a ajuns viral - VIDEO

Doi soţi canadieni care călătoresc prin toată lumea au ajuns la Iaşi. Vlogul tinerilor a ajuns viral – VIDEO

15 sept. 2021, 10:12,
în Local

Municipiul Iaşi este din ce în ce mai vizitat de turişti străini care rămân plăcut impresionaţi. Doi soţi din Canada care sunt recunoscuţi după vlogurile lor de călătorie prin toată lumea, urcate pe YouTube, au ajuns în Iaşi.

Astfel, Steve şi Ivana şi-au înregistrat experienţa în municipiu şi au împărtăşit-o cu alţi turişti. Vlogul acestor tineri căsătoriţi are o durată de circa 15 minute şi este ilustrat miilor de fani ce s-a găsit în oraşul Iaşi.

Steve şi Ivana, doi tineri din Canada, au ajuns în Iaşi. Ce impresii şi-au făcut

Pe canalul lor de YouTube Jetlag Warriors, care are 117.000 de abonaţi, au prezentat miilor de fani toate obiectivele turistice vizitate în municipiul Iaşi.

Steve începe clipul prin a prezenta modul în care se pronunţa „Iaşi”. Mai departe, tinerii au transmis faptul că au cumpărat bugeri la Festivalul Food Street din grădina Palas. De asemenea, au rămas profund impresionaţi de Palatul Culturii, Biserica Sfinţii Trei Ierarhi, Mitropolia Moldovei, dar şi de Mănăstirea Golia.

Aventura lor a continuat şi au reuşit să îşi facă amintiri memorabile. Aceştia au menţionat ca oamenii sunt prietenoşi, Gradina Palas este curată şi cu muzica bună. În ceea ce priveşte mâncarea de la Street Food, canadienii au dat cinci stele. Singurul lucru mai puţin bun în opinia lor a fost ca Iaşul are străzi foarte înguste.

„Wow! Nu ne-am gândit niciodată că vom ajunge la Iași, dar iată-ne.
Este al doilea oraș ca mărime din România, după București.
Consultați acest ghid de călătorie și primele noastre impresii despre Iași!

Vă mulțumim pentru vizionarea vlogului nostru!
Rămâneți la curent pentru mai multe vloguri de călătorie în România, ghid de călătorie pentru România, primele impresii din București și multe altele în timp ce explorăm orașe românești precum Brașov, Transilvania, Sibiu, Cluj-Napoca, Constanța, Iași, Bucovina, Maramureș și Bran. Abia așteptăm să explorăm cultura și tradițiile românești, să întâlnim localnicii și să încercăm mai multe mâncăruri românești!”, se arată în descrierea clipului.

Iașul, oraș turistic vizitat de mii de persoane

Iașul este unul dintre cele mai scumpe orașe turistice din România, potrivit specialiștilor din domeniu. O singură persoană cheltuie pentru o vacanță de 3 zile în jur de 1.000 de lei. Mausoleul lui Petre P. Carp, cunoscut politician român, cu origini la Țibănești, este unul dintre cele mai vizitate obiective turistice din mediul rural. Unul dintre cele mai scumpe orașe turistice din România este Iașul, potrivit lui Florin Bărhălescu, ghid turistic cu peste 10 ani de experiență în domeniu. Specialistul spune că un turist cheltuie pentru o vacanță de 3 zile, la Iași, în jur de 1.000 de lei.

„Iașul este un oraș scump. Sunt puține locurile de cazare, inclusiv cele cu mai puțin de 2 stele. În Iași cele mai multe hoteluri au între 2-5 stele. Un pachet turistic care include transport, cazare plus mic dejun, pentru 3 zile, ajunge la 550 de lei. Aici vorbim de turiștii din București care vin la Iași. Foarte rar vin turiști din Constanța sau Cluj. Turiștii din București mai cheltuie pe muzee, mâncare, shopping și astfel ajung la un buget de peste 1.000 de lei. Principalele atracții rămân aceleași: Sfânta Parascheva, Palatul Culturii și dacă vorbim despre copii, Bojdeuca lui Creangă.

Palatul Culturii nu îl putem compara cu Brukenthal, din Sibiu, pentru că vorbim de alt trafic acolo, număr de turiști și acces la acest muzeu. Capitala Moldovei, Iași, rămâne în top 3 cele mai vizitate destinații din România. Concurează cu Clujul, am putea spune, dar părerea mea este că nu prea ai cum să le compari. Sunt istorii diferite și depinde pe cine întrebi. Am avut turiști care au fost și la Cluj, și la Iași, care spuneau că nu le pot compara”, susține Florin Bărhălescu, fondator „Iași City Tour”, ghid turistic.

De curând, Iașul a fost inclus în topul orașelor europene în funcție de cele mai bune restaurante, fiind pe locul 62.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *