Doi şoferi români de autocar, obligaţi de poliţiştii din Germania să se culce. Pasagerii au fost nevoiți să aștepte după ei

Doi şoferi români de autocar, obligaţi de poliţiştii din Germania să se culce. Pasagerii au fost nevoiți să aștepte după ei

24 ian. 2023, 15:41,
BZI.ro, în International

Doi şoferi români, care conduceau un autocar cu 42 de pasageri, au fost opriţi de poliţişii din Germania pe autostradă. După ce au constatat că se aflau în trafic de zeci de ore, agenţii i-au amendat pe cei doi şi i-au obligat să se culce.

Cei doi şoferi români, care se îndreptau spre Franţa, au fost opriţi de poliţiştii din Germania pe autostradă.

Șoferi obligaţi de poliţiştii din Germania să se culce, după ce au condus 30 de ore

În urma controlului, poliţiştii au constatat că, înainte de a pleca din România, cei doi şoferi avuseseră o pauză de doar trei ore, după ce s-au întors dintr-o altă cursă.

Astfel, agenţii au decis să direcţioneze autocarul către o staţie de camioane, iar şoferii au fost trimişi, înainte de a-şi continua călătoria, să se odihnească, scrie site-ul televiziunii regionale Südwestrundfunk.

În plus, cei doi şoferi au fost amendaţi, iar sancţiunea a fost aplicată şi în cazul firmei de transport la care sunt angajaţi.

Anul trecut, poliţiştii din Grünstadt au descoperit un caz asemănător, care a fost semnalat chiar de către un pasager.

Se pare că autocarul, care transporta 71 de pasageri, era condus, pe rând, de trei şoferi. În momentul controlului, poliţiştii au descoperit că aceştia conduceau de trei zile, fără pauze pentru odihnă.

Mai mult, şoferii nu deţineau permis de conducere pentru autocare. Astfel, cei trei s-au ales cu dosare penale, iar alţi trei şoferi au fost nevoiţi să vină să preia autobuzul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *