Prima pagină » Local » Doi rakeți moldoveni au încercat să ajungă în Iași cu arme și muniție, dar au fost opriți la vama Sculeni

Doi rakeți moldoveni au încercat să ajungă în Iași cu arme și muniție, dar au fost opriți la vama Sculeni

19 oct. 2020, 02:00,
Vlad Alexa în Local

Oamenii legii au descoperit la vama Sculeni din județul Iași, în bagajele a doi cetățeni din R. Moldova, două arme și sute de alice din metal, care nu au fost declarate la controlul de frontieră

Doi rakeți moldoveni au fost opriți în timp ce încercau să treacă vama Sculeni cu arme și muniție. La sfârșitul săptămânii trecute, în data de 16 octombrie, în jurul orei 21:30, în vama Sculeni din județul Iași s-au prezentat pentru efectuarea formalităților de control, în calitate de pasageri într-un autocar, cetățenii din Republica Moldova S.S., în vârstă de 37 de ani, și B.E, în vârstă de 29 de ani.

„În baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunțit asupra mijlocului de transport și persoanelor, ocazie cu care echipa comună formată din polițiști de frontieră și lucrători vamali a descoperit, ascunse și nedeclarate, în bagajele celor doi cetățeni din R. Moldova, două arme cu aer comprimat, marca KANDAR, cal. 5,5 mm și trei cutii din metal, ce conțineau un număr total de 531 bucăți alice din metal, pentru care cei doi bărbați nu dețineau documente de proveniență și transport”, au declarat oficialii Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Iași.

Cei doi rakeți moldoveni au declarat că armele și muniția au fost achiziționate la începutul lunii septembrie, de la un cetățean ale cărui date de identitate nu le cunosc, fără a primi în schimb vreun document. Aceștia au mai declarat că nu aveau cunoștință despre faptul că pentru a deține sau transporta armele au nevoie de documente sau autorizații.

Polițiștii de frontieră ieșeni au descoperit un Mercedes Sprinter plin cu țigări de contrabandă

De precizat și faptul că echipele din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Iași au confiscat în cadrul unei acțiuni realizate la sfârșitul săptămânii trecute peste 5.000 de pachete de țigări de contrabandă descoperite la doi rakeți moldoveni.

 „În data de 16 octombrie, polițiștii de frontieră din cadrul sectorului au organizat și desfășurat o acțiune punctuală pentru prevenirea și combaterea contrabandei în zona de responsabilitate. În cadrul acțiunii desfășurate, în jurul orei 16:30, a fost identificat în trafic, pe raza localității Dragalina, un autovehicul marca Mercedes Sprinter care se deplasa dinspre localitatea Darabani către municipiul Dorohoi”, au declarat reprezentanții ITPF Iași.

La vederea echipajului poliției de frontieră, șoferul autovehiculului a virat brusc pe o stradă, a abandonat mașina și a fugit într-o cultură de porumb din apropiere. În urma controlului asupra mijlocului de transport, polițiștii de frontieră au descoperit, ambalate în mai multe colete, 5.214 pachete de țigări, de diferite mărci, cu timbru de acciză R. Ucraina și de proveniență duty-free.
Conform prevederilor legale, a fost luată măsura reținerii tuturor bunurilor accizabile descoperite, în valoare totală de 51.331 lei, precum și indisponibilizarea autovehiculului, în valoare de 12.184 lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *