Prima pagină » Local » Doi poliţişti de frontieră din cadrul ITPF Iaşi, vizaţi în ancheta privind contrabanda şi spălarea de bani – EXCLUSIV
Doi poliţişti de frontieră din cadrul ITPF Iaşi, vizaţi în ancheta privind contrabanda şi spălarea de bani - EXCLUSIV

Doi poliţişti de frontieră din cadrul ITPF Iaşi, vizaţi în ancheta privind contrabanda şi spălarea de bani – EXCLUSIV

22 mart. 2022, 15:47,
BZI.ro, în Local

Astăzi, 22 martie 2022, doi poliţişti de frontieră care lucrează în cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Iaşi sunt vizaţi în ancheta demarată de autorităţile privind contrabandă şi spălarea de bani. Ar avea legătură cu un TIR încărcat cu ţigări care a trecut graniţa în anul 2018.

„La data de 22.03.2022, procurorii din Iași au pus în aplicare un număr de 10 mandate de percheziție domiciliară, pe raza județului Iași, la domiciliile unor persoane suspectate de comiterea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, contrabandă în formă continuată, spălare a banilor și favorizarea făptuitorului. Simultan, pe teritoriul Republicii Moldova, au fost pus în executare 18 mandate de percheziție domiciliară, în baza unui acord privind constituirea unei echipe comune de anchetă cu autoritățile judiciare moldovene. În cauză s-a reținut faptul că, începând cu luna noiembrie 2017, pe raza municipiului Iași, a fost constituit un grup infracțional organizat specializat în săvârșirea infracțiunii de contrabandă cu țigări (cu țări de producție/proveniență Republica Moldova și Ucraina)”, au transmis autoritățile.

Şase membri din cadrul grupării organizate au fost reţinut astăzi, pentru o perioadă de 24 de ore. Ulterior, aceștia vor fi prezentați cu propuneri legale.

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *