Prima pagină » Local » Doi pacienți au primit șansa la o nouă viață în noaptea de Revelion la Spitalul Parhon din Iași – FOTO, VIDEO

Doi pacienți au primit șansa la o nouă viață în noaptea de Revelion la Spitalul Parhon din Iași – FOTO, VIDEO

06 ian. 2023, 11:14,
în Local

Doi pacienți au primit o nouă șansă la viață în noaptea de Revelion după ce o echipă formată din aproximativ 30 de medici au fost chemați de acasă în pragul sărbătorilor pentru a realiza transplantul de rinichi. O parte din doctori au fost plecați la București și au operat toată noaptea, iar o parte au rămas la Iași și au pregătit celelalte operații care urmau să apară.

Până în noaptea de Revelion toți pacienții au fost pregătiți pentru operație, iar transplanturile au fost un real succes.

Doi pacienți ai Spitalului Parhon din Iași au primit șansa la o nouă viață

Medicii chirurgi și cei de la Terapie Intensivă și-au sacrificat toată perioada sărbătorilor pentru a sta alături de pacienții internați. În prezent, pacienții transplantați au o stare bună de sănătate, au funcția renală normală.

„O parte din medici au zburat la București unde au operat toată noaptea, apoi o altă echipă a pregătit toată ziua respectivă și până în noaptea de Revelion toți pacienții și să nu uităm de colegii de la Chirurgie și Terapie Intensivă care și-au sacrificat practic toată perioada sărbătorilor pentru pacienții respectivi. Pacienții sunt foarte bine, au funcția renală normală, chiar la 3 zile de la intervenție. O intervenție deosebită, iar munca echipei este colosală. În spatele programului este o echipă mare, o echipă în care s-au făcut foarte multe sacrificii personale și familiale și o echipă în care am reușit să învățăm pe foarte mulți”, a declarat prof. dr. Adrian Covic, medic primar Medicină Internă și Nefrologie.

Planul pentru anul 2023 este cel de a deschide un Centru de Multitransplant la Iași, pentru că orașul trebuie să aibă o astfel de unitate medicală, să spunem o clădire special amenajată cu o echipă de medici foarte dedicată.

În momentul în care se anunță un donator, medicii încep activitatea cu o zi două înainte care implică foarte mulți oameni. Trebuie să fie oameni care pregătesc potențialii donatori, oameni care se pregătesc să meargă pentru recoltă.

„O activitate care implică foarte mulți oameni, adică oameni care pregătesc donatorii, oameni care pregătesc pacienții pentru recoltă, deci practic noi, de pe 30 am început pregătirile. A fost o echipă formată din doi colegi de-ai noștri care s-au deplasat către București, acolo unde a avut loc în cursul nopții de 30, recolta de la donatorul aflat în moarte cerebrală. A trebuit coordonată de medicii de la Fundeni și o echipă din Elveția care a recoltat. În cursul zilei de 31 am început pregătirile pentru intervențiile care au avut loc în Spitalul Parhon”, a declarat dr. Adelina Miron, medic urolog.

Doctorul Ionuț Nistor mărturisește că a început un an care îi face să fie optimiști după rezultatele anului trecut, adică cei 54 de pacienți care au primit șansa la o nouă viață în cadrul Spitalului Parhon, beneficiind de un transplant renal efectuat în Centrul de Transplant Renal de la Iași.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`