Prima pagină » Actualitate » Doi orădeni au primit plachete de onoare din partea poliţiştilor. Aceştia au ajutat la prinderea lui Bone Ferenc, criminalul din Cluj

Doi orădeni au primit plachete de onoare din partea poliţiştilor. Aceştia au ajutat la prinderea lui Bone Ferenc, criminalul din Cluj

01 iun. 2022, 13:29,
în Actualitate

Poliţiştii orădeni le-au oferit plachete de onoare tinerilor care au ajutat la prinderea criminalului din Cluj. Precizăm faptul că prinderea criminalului Boné Ferenc, care a abandonat cadavrul victimei sale în localitatea Corniţel, nu s-ar fi putut realiza fără spijinul a doi orădeni, respectiv o femeie în vârstă de 30 ani şi un tânăr de 23 ani.

prinderea criminalului din Cluj

Femeia de 30 de ani din Oradea, a sunat la numărul unic de urgenţă 112 în momentul în care l-a văzut pe fugar într-un supermarket, şi a oferit detalii asupra semnalmentelor suspectului și hainelor cu care era îmbrăcat

Doi orădeni au ajutat la prinderea lui Bone Ferenc, criminalul din Cluj

Cei doi orădeni, care au urmărit ştirile şi apelurile poliţiştilor, au reacţionat imediat, oferind informaţii preţioase, care au condus la prinderea criminalului din Cluj, Bone Ferenc. Mai precis, femeia de 30 de ani din Oradea, a sunat la numărul unic de urgenţă 112 în momentul în care l-a văzut pe fugar într-un supermarket, şi a oferit detalii asupra semnalmentelor suspectului și hainelor cu care era îmbrăcat, în timp ce orădeanul a sesizat prin apel la 112 că a văzut autoturismul căutat.

Tinerii, care au cerut să nu li se dezvăluie identitatea, au fost invitaţi astăzi, 1 iunie, la sediul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Bihor, unde conducerea celor două instituții (IPJ Cluj și IPJ Bihor) le-a înmânat plachete de onoare, în semn de apreciere și respect pentru implicare și modul în care au acționat.

„Relația dintre poliție și societate este indispensabilă și reprezintă un element cheie într-o situație critică. În activitățile desfășurate, poliția nu este responsabilă doar în fața statului, ci și a societății, iar eficacitatea acesteia depinde în mare măsură de susținerea celei din urmă. De multe ori întâlnim evenimente, situații, misiuni sau cazuri dificile în care orice informație suplimentară poate să aibă o valoare de neimaginat. În ultimele zile ne-am confruntat cu un caz dificil, în care informațiile primite de la cetăţenii din Oradea au fost un real ajutor”, se arată în comunicatul Poliţiei clujene.

Boné Ferenc, ucigaşul tinerei din Cluj, Beáta Molnár, care îi era iubită şi al cărei cadavru a fost descoperit miercurea trecută, 25 mai, în localitatea bihoreană Corniţel, a fost prins joi seara în triajul Gării CFR Velenţa, ascuns într-un vagon de marfa dezafectat.

Fost profesor universitar, Boné Ferenc, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, sâmbăta trecută, 28 mai, la Tribunalul Cluj, şi este anchetat pentru omor.

prinderea criminalului din Cluj

Bărbatul a luat cadavrul, l-a pus într-un sac menajer și l-a băgat în portbagaj, însă, declară acesta, pe drum s-a mai oprit de două ori în căutarea unui loc prielnic pentru a scăpa de trupul fetei

Bone Ferenc a recunoscut că și-a ucis iubita

Potrivit anchetatorilor, Bone Ferenc a recunoscut că a sugrumat-o pe tânără la Vălul Miresei deoarece a cerut-o în căsătorie, ea a refuzat și a vrut să se întoarcă înapoi la Cluj. Bărbatul spune că și-a pierdut mințile și că nu și-a dorit să o omoare. Individul a povestit anchetatorilor că și-a dat seama ceea ce a făcut abia în clipa în care a văzut că tânăra și-a schimbat culoarea feței și nu a mai mișcat.

Acela a fost momentul în care bărbatul a luat cadavrul, l-a pus într-un sac menajer și l-a băgat în portbagaj, însă, declară acesta, pe drum s-a mai oprit de două ori în căutarea unui loc prielnic pentru a scăpa de trupul fetei.

Bone Ferenc a plecat apoi spre Oradea, unde s-a ascuns aproximativ 85 de ore într-un vagon al unui tren de marfă dezafectat. Acesta avea alături de dânsul mai multe sticle mari de apă și își făcuse din câteva plăci de polistiren un fel de ”culcuș” unde să poată dormi.

Dar prinderea criminalului nu s-ar fi realizat fără ajutorul unor cetățeni, astfel că astăzi, 1 iunie, poliţiştii orădeni le-au oferit plachete de onoare tinerilor care au ajutat la prinderea criminalului din Cluj.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`