Prima pagină » International » Doi oficiali ucraineni au fost demişi de Volodimir Zelenski. Preşedintele Ucrainei: „Nu am timp să mă ocup de toţi trădătorii”

Doi oficiali ucraineni au fost demişi de Volodimir Zelenski. Preşedintele Ucrainei: „Nu am timp să mă ocup de toţi trădătorii”

01 apr. 2022, 08:26,
în International

Preşedintele Ucrainei a făcut ieri seară, 31 martie 2022, un anunţ. Doi oficiali ucraineni au fost demişi de Volodimir Zelenski şi au fost acuzaţi de trădare. Ce doi înalţi erau responsabili de serviciile de securitate (SBU) din Ucraina.

„Astăzi am luat o altă decizie în privința unor anti-eroi”, a spus preşedintele Volodimir Zelenski.

Oficiali ucraineni au fost demişi de Volodimir Zelenski, după ce ar fi trădat

Şeful de la Kiev susţine că toate persoanele care încalcă jurământul militar fata de poporul ucrainean vor fi lipsite de gradele militare înalte. Anunţul a fost făcut după ce Zelenski a aflat că a fost trădat de doi oficiali de rând înalt.

„Nu am timp să mă ocup de toți trădătorii, dar toți vor fi pedepsiți treptat”.El i-a numit pe cei doi oficiali de rang înalt, adăugând că cei „care încalcă jurământul militar de credință față de poporul ucrainean… vor fi inevitabil lipsiți de grade militare înalte”, a declarat Volodimir Zelenski în discursul de joi seara.

Precizăm faptul că cei doi sunt şeful serviciului intern de securitate generalul Andrei Naumov şi şeful serviciului de securitate din Herson, general Srghei Krivoruhko.

Mai mult decât atât, în continuarea discursului său, acesta a ţinut să adauge despre trupele ruse că sunt forţe ale „răului”.

„Invadatorii au încercat să pătrundă şi să pună piciorul în casa noastră din diferite direcţii – de pe pământ, din cer, din mare. Se târăsc, zboară, navighează. Au atât de mult rău, atât de multă sete de distrugere încât ne aminteşte nu de oameni, ci de ceva de altă lume. Monştri care ard şi jefuiesc, care atacă şi fac crime. Himere ale infernului”, a mai afirmat Volodimir Zelenski, preşedintele Ucrainei.

Reamintim faptul că luni, 4 aprilie 2022, președintele Ucrainei se va adresa Parlamentului României pe tema războiului.

Trupele ucrainene continuă să reziste

Având în vedere faptul că Ucraina se afla sub bombardamente de peste 37 de zile, Volodimir Zelenski anunţă că armata continuă să reziste. Asta, deşi militarii ruşi considerau că vor obţine o victorie extrem de rapidă.

„Stăm în picioare. Şi vom continua să luptăm”, afirma preşedintele Volodimir Zelenski.

De asemenea, aşa cum ne-a obişnuit, Zelenski a publicat din nou, joi seară, 31 martie 2022, un mesaj de peste 9 minute pe reţelele sociale.

„Am îndurat de multe ori mai mult decât credea inamicul”, a afirmat preşedintele ucrainean, referindu-se la planul eşuat al armatei ruse de a cuceri Ucraina în doar câteva zile.

„Au spus – trei sau cinci zile. Ei au crezut că acest lucru va fi suficient pentru a ne captura toată ţara. Şi deja 36”, a mai afirmat preşedintele.

Oficialul de la Kiev a ţinut să mai adauge că situaţia la Donbas rămâne una extrem de dificilă şi că Rusia îşi consolidează prezenţa în apropierea oraşului Mariupol.

„Vor urma lupte. Mai avem de străbătut o cale foarte dificilă pentru a obţine tot ce ne dorim”, a declarat preşedintele Ucrainei.

Înainte ca să se afle vestea că doi oficiali ucraineni au fost demişi de Volodimir Zelenski, preşedintele Ucrainei a anunţat că ruşii în momentul de faţă ucid din plăcere și distracție.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *