Prima pagină » International » Doi morți și 13 răniți după ce balconul unui complex de locuințe din Napoli s-a prăbușit

Doi morți și 13 răniți după ce balconul unui complex de locuințe din Napoli s-a prăbușit

24 iul. 2024, 11:00,
BZI.ro, în International

Ultimii 800 de locuitori au fost evacuați din ultimul bloc rămas în picioare din complexul Le Vele di Scampia, un loc iconic din Napoli, faimos datorită serialului de succes „Gomorrah”, informează The Guardian.

Două persoane și-au pierdut viața și 13 au fost rănite în urma prăbușirii parțiale a unui pasaj supraînălțat de pe o clădire dintr-un cartier de locuințe degradat la periferia orașului Napoli.

Incidentul a avut loc luni seara târziu, pe un pasaj de la etajul al treilea al Vela Celeste, cel mai populat dintre cele patru blocuri în formă de velă, programat pentru demolare în cadrul unui plan de reabilitare a zonei defavorizate.

Martorii au relatat că au auzit o „bubuitură extraordinară” în momentul în care o parte din structură s-a prăbușit peste etajele inferioare, conform presei italiene.

Cele două victime au fost identificate ca fiind Roberto Abbruzzo, de 29 de ani, și Margherita della Ragione, de 35 de ani. Printre răniți se numără și șapte copii, care au fost transportați la spitalul Santobono din Napoli, unde doi dintre aceștia sunt în stare gravă.

Giorgia Meloni a transmis condoleanțe victimelor și familiilor acestora

Pompierii au lucrat întreaga noapte pentru a evacua cei aproximativ 800 de locuitori, care așteptau să fie relocați în cadrul proiectului ReStart Scampia.

Procurorii din Napoli au deschis o anchetă pentru a determina cauza prăbușirii.

„Suntem profund întristați de tragedia de aseară”, a declarat primarul Napoliului, Gaetano Manfredi. „Serviciile noastre sociale oferă sprijin locuitorilor, iar tehnicienii efectuează ultimele verificări de siguranță”, a adăugat el.

„Acum este momentul să ne gândim la victime – dar vreau să subliniez că proiectul nostru de reabilitare nu va fi oprit și că angajamentul nostru față de Scampia va fi și mai puternic”, a continuat el.

Premierul italian, Giorgia Meloni, a transmis condoleanțe victimelor și familiilor acestora.

Cartierul Le Vele di Scampia (Pânzele din Scampia) a fost construit în anii 1960 și 1970, la nord de Napoli, și a devenit cunoscut pentru sărăcia extremă și războaiele mafiote.

Proiectul de regenerare urbană, evaluat la aproximativ 18 milioane de euro, reprezintă un efort al autorităților de a elimina reputația negativă a cartierului Scampia și de a combate stigmatul asociat cu acesta, consolidat de serialul TV de succes „Gomorrah” din 2008, bazat pe cartea despre mafia Camorra scrisă de Roberto Saviano.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
24 iulie 2024
24 iulie 2024