Doi minori au provocat incendiul puternic din Constanța, unde 37 de mașini s-au făcut scrum – FOTO, VIDEO

17 dec. 2021, 11:58
Elena Nicoleta Bujor, în Actualitate

Autorii incendiului din Constanța au fost găsiți! Unul dintre suspecţii bănuiţi că ar fi provocat incendiul din parcarea unui imobil din municipiul Constanța a fost reţinut pentru o perioadă de 24 de ore. Vorbim despre un adolescent în vârstă de 15 ani, bănuit că împreună cu un alt tânăr în vârstă de 13 ani ar fi pus intenționat focul din parcarea blocului.

Minorii au fost ridicați și duși la audieri, iar cei doi au mărturisit fapta. Mai mult decât atât, tinerii au spus că totul a fost doar o joacă.

Reamintim faptul că nu mai puțin de 37 de maşini au ars în totalitate ca o torță şi 24 de familii au rămas acum pe drumuri. Autoritățile locale le-au pus la dispoziție temporar alte apartamente pentru a se putea adăposti.

Doi minori au provocat incendiul din Constanța în care 37 de mașini au ars ca torțele

Incendiu într-o parcare din municipiul Constanța provocat de doi minori. Băiatul de 15 ani a fost reținut joi seara, 16 decembrie 2021, pentru 24 de ore, iar vineri va fi supus unei expertize psihiatrice.

În schimb, pentru copilul în vârstă de 13 ani nu se pot lua măsuri pentru ca în România copiii sub vârsta de 14 ani nu pot răspunde penal.

Camerele de supraveghere i-au surprins pe cei doi copii când intrau in parcarea blocului cu doar câteva secunde înainte de incendiul devastator. În scurt timp după, cei doi au fost văzuți fugind din parcarea subterană a blocului și s-au făcut nevăzuți.

Conform declarațiilor anchetatorilor, cei doi copii ar fi provocat incendiul în joacă cu materiale combustibile și au fugit imediat ce și-au dat seama ce au făcut.

Între timp au apărut noi imagini în care, disperați, locatarii din bloc și-au riscat viața pentru a scoate mașinile din incendiu. Întregul bloc a fost distrus în incendiu, iar 37 de mașini au ars în totalitate. La fața locului s-au deplasat peste 200 de pompieri pentru a lichida flăcările infernului. Planul roșu de intervenție a fost activat imediat după sesizarea incendiului.

Ce spun oamenii legii despre incendiul din Constanța

IPJ Constanța a anunțat că poliția face cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de distrugere prin incendiere și vătămare corporală din culpă.

„Urmare a incendiului care a izbucnit în această dimineață, 16 decembrie a. c., în jurul orei 1.00, polițiști de investigații criminale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Constanța efectuează cercetări, sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de distrugere prin incendiere și vătămare corporală din culpă, pentru stabilirea tuturor cauzelor și împrejurărilor producerii incendiului, iar în funcție de probele administrate se vor dispune măsurile legale care se impun”, a anunțat IPJ Constanța.

Oamenii spun că s-au trezit în mijlocul infernului.

„Dormeam şi am auzit o bubuitură. Nu ştiu exact de la ce s-a întâmplat”, spune o locatară evacuată. 6 persoane printre care şi copii au ajuns la spital cu atacuri de panică şi intoxicați cu fum.

„Sunt fost 6 persoane asistate medical inițial, dar şi celelalte persoane evacuate sunt evaluate”, a mai spus ISU Constanţa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *