Prima pagină » Local » Doi membri ai clanului Stănescu, pedepsiți pentru evaziune!
Doi membri ai clanului Stănescu, pedepsiți pentru evaziune!

Doi membri ai clanului Stănescu, pedepsiți pentru evaziune!

28 apr. 2020, 04:00,
Ciprian Nedelcu, în Local

Doi membri ai clanului Stănescu au fost pedepsiți ieri de magistrați, după ce au fost acuzați că au încercat să păcălească autoritățile.
Astfel, judecătorii din cadrul Tribunalului Iași au condamnat-o ieri pe Argentina Stănescu la trei ani de închisoare, cu suspendare, pentru evaziune fiscală. În același dosar, Dragoș Stănescu a primit o pedeapsă rezultantă de șase ani și două luni de închisoare, pentru evaziune fiscală și complicitate la această infracțiune.

„Instanța admite în parte acțiunea exercitată în cadrul procesului penal de către partea civilă Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice Iași. Îi obligă pe cei doi inculpați să plătească despăgubiri în sumă de 210.710 lei. O obligă pe inculpata Stănescu Argentina să îi plătească părții civile suma de 939.735 de lei. Îl obligă pe inculpatul Stănescu Dragoș să îi plătească părții civile suma de 11.886.064 de lei”, au precizat judecătorii ieșeni.

Decizia nu este definitivă, ea putând fi contestată.
Procesul celor doi a început pe data de 15 mai 2018. Conform anchetatorilor, în urmă cu aproximativ opt ani, cei doi ar fi creat un prejudiciu la bugetul de stat cu ajutorul unor facturi fiscale și chitanțe fictive. Acum, aceștia au fost pedepsiți pentru evaziune fiscală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *