Prima pagină » Titlurile zilei » Doi medici din Iaşi sunt protagoniștii unei adevărate telenovele! Foștii soți se războiesc de ani buni pentru custodia fetiței lor: „Psihicul copilului e zero, nu mai are încredere în nimeni!”

Doi medici din Iaşi sunt protagoniștii unei adevărate telenovele! Foștii soți se războiesc de ani buni pentru custodia fetiței lor: „Psihicul copilului e zero, nu mai are încredere în nimeni!”

16 ian. 2023, 02:00, 21 ,
Sorin Pavelescu, în Titlurile zilei

Doi medici din Iaşi sunt protagoniştii unei adevărate telenovele. Deşi Michel Cristian Wassouf și A.A. au divorțat în anul 2019, scandalul pentru custodia fetiţei lor este departe de a se fi încheiat. Până în noiembrie 2022, medicul ieșean îşi vedea fetiţa doar de două ori pe lună, putând petrece timp cu micuţa exclusiv pe cuprinsul municipiului Buzău. Acum, bărbatul va fi nevoit să nu-și mai vadă fiica timp de trei luni, deoarece fosta sa soție a cerut un ordin de protecție pentru aceasta

Michel Cristian Wassouf susține că fiica sa, I.H.W., nu-și mai dorește să locuiască la mamă, deși femeia are autoritate exclusivă asupra micuței, deoarece cât timp a locuit în Buzău ar fi fost agresată și chiar închisă pe balcon. Bărbatul s-a săturat să-și vadă copila purtată prin săli de judecată şi secţii de poliţie și nu înțelege de ce autoritățile nu iau măsuri, astfel încât să o protejeze pe micuță de aceste episoade traumatizante.

Michel Cristian Wassouf: „Nu puteam să stau în gară până se gândea mama că vrea să-l ia”

Deoarece fosta soție are autoritate exclusivă asupra fiicei lor, Michel Cristian Wassouf putea petrece timp cu copilul doar două zile, o dată la două săptămâni, doar pe cuprinsul municipiului Buzău, unde îşi are reşedinţa A.A. Pe 27 noiembrie 2022, Michel Cristian Wassouf trebuia să predea fetiţa mamei, acest lucru însă nu a fost posibil, deoarece femeia ar fi trimis o amică să ia copilul, iar tatăl a refuzat să-l predea unui străin. Astfel, în perioada 27 noiembrie 2022 – 13 ianuarie 2023, I.H.W. a locuit cu tatăl și cu bunicii săi paterni în Iași.

„Pe 25 noiembrie am luat copilul din Buzău, am mers în București, l-am dus la mai multe muzee. Pe 27 noiembrie, ea (n.r. – A.A.) mi-a trimis mesaj să predau copilul bonei în mall, la ora 18:30. I-am cerut o poză cu bona și contract de muncă, la care mi-a spus: «Elena este prietena mea, este șatenă și poartă ochelari».

I-am zis că nu dau copilul unei persoane străine. Am ajuns la mall la ora stabilită, am vorbit cu persoana respectivă, i-am zis că nu pot să-i las copilul, fiindcă n-o cunosc. În proces, bona a spus că o cunoaște pe mama copilului meu de două luni. Un om cu boli psihice nu-l cunoști în două luni.

M-am gândit că iese cu copilul la ora aia și, dacă pățește fata mea ceva, ea plătește vreo amendă și copilul meu rămâne traumatizat toată viața. Am zis că, dacă nu vine mama să ia copilul, eu nu-l dau. Am sunat la poliție, a venit un echipaj și le-am zis că nu pot da copilul unei persoane care nu știe la ce etaj stau fetița și mama sa. S-a decis că nimeni nu mă poate obliga să dau copilul unui străin.

Polițiștii au sunat-o și pe mamă: «Doamnă, îl escortăm pe tată până în fața blocului dumneavoastră, veniți și luați copilul». Ea a refuzat, deoarece nu era în Buzău la ora respectivă. Am luat copilul și am plecat la Iași, nu puteam să stau în gară, în Buzău, până se gândea mama că vrea să-l ia. Luni, 28 noiembrie, au venit și mi-au făcut anchetă socială, iar fetița a zis că vrea la tati.

Am lăsat-o pe fetiță să vorbească cu mama ei și cu timpul a prins curaj și a început să-i spună: «Nu vreau la tine, că m-ai bătut, m-ai închis pe balcon, tati mă îngrijește mai bine»”, a declarat Michel Cristian Wassouf.

Procurorul a început să plângă în timpul procesului pentru a influența decizia judecătorului

Michel Cristian Wassouf susține că, încă din primele zile petrecute la Iași, fetița sa a început să prindă curaj și să spună că nu dorește să mai locuiască cu mama, în ciuda încercărilor femeii de a o convinge să se întoarcă la Buzău. Fetița a comunicat cu mama sa pe toată durata șederii la Iași, ba chiar A.A a și vizitat-o.

În data de 10 decembrie 2022, fetița lui Michel Cristian Wassouf a împlinit 5 ani, motiv pentru care A.A. s-a prezentat la poarta familiei Wassouf cu câteva cadouri pentru micuță. Michel Cristian Wassouf susține că fosta sa soție s-ar fi folosit de acest prilej pentru a o ademeni pe micuță, toate momentele fiind filmate de un cameraman profesionist, filmările fiind folosite la proces.

„Pe 28 decembrie 2022 a venit cu executor judecătoresc să ia copilul de la mine, dar copilul a spus că nu vrea la ea, pentru că a fost bătut şi închis pe balcon. Pe 30 decembrie 2022 au deschis ordin de protecţie pentru ca eu şi părinţii mei să nu ne apropiem timp de 6 luni de copil, să nu vorbim cu el pe internet, să nu vorbim absolut nimic. Vineri, 13 ianuarie 2023, am ajuns la Buzău, am avut proces.

După 20 de minute, când procesul era în floare, s-a trântit ușa și a intrat soțul ei, care este judecător în Galați, și a început să spună: «Vrei să te reprezint, sunt judecător în Galați». Toate astea s-au întâmplat în sala de judecată. Ea avea avocat, dar el a intrat peste tot ca să influențeze instanța. El stătea cu mâna în buzunar și zâmbea. Ea a venit cu 400 de foi, multe probe nu aveau niciun rost. Judecătorul a dat 30 de minute de pauză, după care a hotărât să vizionăm niște filmulețe de la ziua fetiței, când eu nu am deschis poarta ca să ia copilul, deoarece fetița zicea: «Nu vreau la tine».

Ca să evit momentul ăsta traumatizant, am hotărât să nu deschid. Ea a venit cu un cameraman de la ea, de la țară. Cu șapte pungi de cadouri stătea și ademenea copilul. Copilul întindea mâna după cadouri, ea le trăgea spre ea și filma încontinuu. După 20 de minute, am luat copilul în brațe și am intrat cu el în casă, era totuși 10 decembrie. Fetița a vorbit cu mama ei înainte ca ea să o viziteze și i-a spus:

«Nu vreau să mă iei la tine, vreau cadourile». Bineînțeles, nu i-a lăsat niciun cadou. A venit poliția, iar copilul a spus că nu vrea la mami”, a adăugat tatăl fetiţei.

Michel Cristian Wassouf nu-și va putea vedea fetița timp de trei luni

Deranjată de episodul din data de 10 decembrie 2022, A.A. l-a acuzat pe fostul său soț, Michel Cristian Wassouf, că a agresat copilul și a cerut ordin de protecţie, astfel încât atât acesta, cât și părinţii săi să nu o mai poată vedea pe fetiţă timp de 6 luni..

Pe 28 decembrie a venit cu executorul, iar copilul a zis că nu vrea la ea pentru că a bătut-o. Ea (n.r. – A. A) a recunoscut aceste episoade. Pe 30 decembrie a fost ordinul de protecție, iar procurorul din acea instanță a consemnat:

„Reprezentantul Ministerului Public arată că nu sunt întrunite condițiile cumulative prezente în legea 217/2003, pentru emiterea ordinului de protecție, care condiționează emiterea acestuia de existența unei stări de pericol împotriva persoanei, pericol care nu există în această cauză.

Mama fetiței a spus că fata este bine întreținută și se simte bine la tată, la bunici, fetei nu i se vorbește urât, ci doar despre mamă. Copilul are vârsta de 5 ani, nu are putere de decizie. Nu a fost dovedită violența fizică sau psihică a minorei, astfel că se solicită respingerea cererii”.

A.A. a făcut apel, iar judecătorii au admis în parte ordinul de protecție pe o durată de trei luni. Cu toate acestea, a fost respinsă cererea privind interzicerea oricărui contact, telefonic, prin corespondență sau în alt mod, al tatălui cu fetița. Michel Cristian Wassouf susține că procesul a fost doar o simulare, decizia judecătorului fiind influențată de unul dintre procurori, care a început să plângă în timpul procesului.

„A făcut apel, iar procesul a fost în Buzău. La sfârșit, când procuroarea trebuia să spună concluzii despre caz, a început să plângă. Plângeau mama și procuroarea. Sunt copii omorâți, sunt copii tăiați și nu mai plânge nimeni. Nu a existat nicăieri în lumea asta ca procurorul să se implice emoțional și să plângă în sala de judecată. Nu știu ce tată alcoolic o fi avut, cine o fi bătut-o.

Eu am pus 33 de probe, filmulețe în care copilul spunea că nu dorește la mamă, fiindcă a bătut-o, a închis-o pe balcon și nu i-a dat de mâncare. Nimeni nu s-a uitat pe probele mele. După nici măcar o oră s-a terminat procesul, s-a dat sentința. Într-o oră nici nu ar fi avut timp să se uite la filmele mele, să nu mai punem și zecile ei de filme. Totul a fost o înscenare, hotărârea a fost luată de mult”, a precizat bărbatul.

Doi medici din Iaşi sunt protagoniştii unei adevărate telenovele! Fiica lor minoră este prinsă la mijloc

Vineri, 13 ianuarie 2023, A.A. a venit să ia fetița de la tată, dar, deoarece aceasta nu a vrut să meargă să locuiască cu mama, exista varianta fie ca minora să ajungă într-un centru de plasament, fie să meargă să locuiască cu mama sa într-un centru special supravegheat de reprezentanții Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC)  .

„Vineri, la ora 17:00, mama fetiței a venit cu cinci polițiști să pună în exercitare ordinul de protecție. Am sunat la DGASPC, am zis că este un copil și se va face un abuz, să vină și să vadă ce se întâmplă. Mi s-a spus: «Noi nu puteam face asta». Nu a venit nimeni să vadă ce se întâmplă cu copilul.

Acesta nu are apărare pe lumea asta, nimeni nu-l apără. Am fost dus la Secţia 6 Poliţie, am stat acolo de la 17:00 până la ora 21:00. A fost un scandal din toate punctele de vedere. A venit cineva de la DGASPC, ea s-a întins să ia copilul de la mine, fetița m-a prins tare în brațe și nu-mi mai dădea drumul, le-am și spus poliţiștilor să filmeze tot. Reprezentatul de la Protecția Copilului a concluzionat că fetița nu vrea la mamă, dar trebuie luat de la tată. Avem două opțiuni, ori îl ducem într-un centru de plasament, ori merge cu mama și doarme într-un centru.

Copilul a fost urcat în dubă cu mama și dus cine știe unde. Ea nu face nimic fără mine, nu doarme, nu mănâncă. Psihicul copilului e zero, nu mai are încredere în nimeni”, a mărturisit tatăl fetiţei.

Reporterii BZI au încercat să ia legătura şi cu mama fetiţei, însă nu a putut fi contactată. Pentru a afla mai multe despre acest conflict, reporterii BZI au luat legătura și cu Tiberiu Bantaș, purtător de cuvânt al DGASPC Iași.

„Nu-mi sună cunoscut cazul. Poliția solicită intervenția noastră la 119, este posibil să se fi întâmplat, o să mă interesez”, a precizat Tiberiu Bantaș.

În prezent, fetiţa şi mama sa se află într-un centru de profil din subordinea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţiei Copilului Iaşi.

„La data de 13.01.2023, poliţiştii Secţiei 6 Poliţie Iaşi au procedat la punerea în executare a unui ordin de protecţie emis de o instanţă de judecată, printre obligaţiile impuse fiind şi reintegrarea unui minor la domiciliul mamei.

În cadrul activităţilor efectuate s-a solicitat sprijinul reprezentanților Direcţiei Generale de Asistență Socială şi Protecției Copilului Iaşi, care au dispus internarea temporară a mamei şi copilului într-un centru de profil din subordinea acestei instituții, în vederea evaluării şi dispunerii unei măsuri adecvate”, a transmis Anca Vîjiac, purtător de cuvânt al IPJ Iaşi.

Doi medici din Iaşi sunt protagoniștii unei adevărate telenovele. Cel mai trist este faptul că scandalurile dintre ei o afectează extrem de mult pe fiica lor, ce are doar 5 ani.

Comentarii
  • Chiar toate mizeriile trebuie sa apara in ziare ?! Pe cine intereseaza ce face acest neam de scandalagii ?! Ce naste din pisica soareci maninca

  • Da Rodica, mai bine sa se scrie de Sosoaca :)) . Ceva care sa te intereseze si pe tine.

  • Parintele Potra

    Ieseanul meu, romancuta mea. Zoaiele noastre. Poate scriu si astia o carte dupa modelul Harry. Ca film inteleg ca au deja.

  • Prost esti doctore! Prost tare. Ba prostule, daca nu te pricepi, plateste un avocat bun sa te invete. Nimeni nu ti poate lua copilul de langa tine! Nicio Instanta din lumea asta! Tu ca doctor ce pretinzi ca esti, ar trebui sa iti protejezi copilul. Nu sa l expui. Fentai executorul pana se plictiseau! Daca aveai inregistrarile cum spui tu, erai indreptatit sa pui mana pe par sau pe pusca si sa i executi pe toti cei de fac scandal sau iti cer sa expui copilul!!! Mare prost mai esti. Nu stii deloc sa te descurci si sa iti protejezi copilul!!!

  • Cand a luat-o de nevasta si au facut copilul nu ne-a spus(nu ca ne-ar fi interesat), de ce se plange acum?! Sa-si spele rufele in familie, ca noi oricum nu-l putem ajuta cu nimic!

  • Mitica,ce vezi in casa asta faci daca ma intelegi,7 ani de acasa nu-s povesti scandaluri si batai poate iti suna cunoscut. Penibil sa tot apari in ziar cu asa ceva

  • Ăștia au rubrica lor la ziar , cât platesc pentru mizeriile scrise ?

  • Ordin de protecție dat de o instanta …..despre ce vorbim ? Ar fi bine ca reporterii sa verifice informațiile inainte de a fi publicate .

  • Cunosc familiile , nici pe departe nu este prezentat adevarul . Wassouf sunteti bolnavi , nu vedeti ca va jucati cu sanatatea copilului ????

  • Cunosc familiile ,nu este nici pe departe adevărul. Familia Wassouf sunteți bolnavi rau ,nu vedeți ca va jucati si cu sanatatea copilului ???? Oameni abuzati in copilarie fac acelasi lucru ….

  • Daca iti plătesc parintii o facultate si tu nu muncesti de ani de zile , esti medic ?

  • Adevarul este altul , ordin de protecție se da pe motive solide , doctore ai mari probleme .Apropo ,unde lucreaza domnul ?

  • Felicitari domnule Emi!

  • Dați cautare pe google fam Woassouf si vedeti adevărul. In ziarul ,,Vremea noua „de Husi din 14 februarie 2019 au un articol cu ei .Au si o înregistrare in care bunicii planuiau rapirea copilului. Urma sa ii faca certificat de deces si acte false .

  • Doamne ferește, oameni nebuni ….

  • Cum este posibil să postati mesaje care incita la acte de violenta ? Organele competente ,politia nu se sesizează ?

  • Asta fac banii din oameni , lipsă de respect pt oricine , se cred atotputernici .Cunosc personajele …bani multi nemunciți

  • Familia Woassouf, nu aveti pr cineva să va sfătuie de bine cum ar fi sa faci pace cu mama copilului de dragul acestiia , ca avocati card sa iti ia banii si sa te aduca in starea asta ,sunu peste tot .Cere sfat unui psiholog, sau prieten sau ruda si vezi ca mai sunt si alte cai .Prin razbunare extrema nu castigi mare lucru .

  • Ce urat , scandalagii cu bani .

  • Adevarul iese la iveala oricat ar incerca familia Woassouf sa minta .Daca citești articolul scrie de custodia exclusiva la mama , ordin de protecie ,executor judecatoresc , protectia copilului .Doctore poate gasesti pe cineva sa te indrume bine ,ca ăștia de pana acum te duc la racoare .

  • Cunosc bine cazul. Adevarul e ca pentru bani presa publica orice minciuna fara a verifica veridicitatea informatiilor. Asazisul doctor nu profeseaza de ani buni si inca locuieste cu mamica, neavand inca taiat cordonul ombilical. El e doar o papusa. Sforile le trage mamica lui din dorinta ei de razbunare pentru ca nora i-a demascat planul de rapire a fetitei si dusa in Siria, facut certificat de deces si acte false pe alt nume, tara de unde este originar tatal asazisului doctor. Toti membrii familiei Waossouf au mari probleme mentale pe care nu le recunosc si nici nu accepta ajutor din exterior. Ei se cred cei mai destepti si cred ca doar deciziile lor sunt cele corecte. Ei cred ca cu bani pot rezolva orice. Ma gandesc la toti avocatii care i-au reprezentat pana acum in toate procesele, pot sa doarma linistiti dupa cate minciuni au zis dupa ce au jurat pe biblie?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *