Prima pagină » National » Doi locuitori din Ilfov au fost amendați cu câte 1500 de lei fiecare pentru că au hrănit urșii la marginea drumului
Doi locuitori din Ilfov au fost amendați cu câte 1500 de lei fiecare pentru că au hrănit urșii la marginea drumului

Doi locuitori din Ilfov au fost amendați cu câte 1500 de lei fiecare pentru că au hrănit urșii la marginea drumului

10 aug. 2024, 11:00,
în National

Două persoane au fost sancționate de Garda Forestieră Ploiești cu câte 1500 de lei fiecare pentru că au hrănit urșii la marginea drumului în zona Arefu din Argeş.

“În urma imaginilor publicate recent în spațiul public, în care se pot observa doi cetățeni care hrănesc intenționat un exemplar de urs prin fereastra autovehiculului, Garda Forestieră Ploiești s-a autosesizat și a aplicat ambilor contravenienți câte o sancțiune în valoare de 1.500 lei.

Reamintim că hrănirea exemplarelor sălbatice este strict interzisă de legislația românească. Prin astfel de acțiuni, cetățenii se supun pe ei sau pe însoțitori unor riscuri majore. În același timp, hrănirea exemplarelor de urs le modifică acestora comportamentul, făcându-i mai toleranți cu prezența omului. Astfel de exemplare ajung, inevitabil, obiectul unor acțiuni de intervenție.

Astfel de acțiuni ale autorităților competente vor continua în perioada următoare. Pentru a evita atacuri cu consecințe grave, pentru a proteja specia și pentru a evita sancțiunile contravenționale, facem apel la toți cetățenii să se abțină de la hrănirea urșilor sau a altor animale sălbatice”, a precizat Ministerul Mediului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *