Prima pagină » Local » Doi indivizi au fost arestați după ce s-au urcat la volan. Aveau alcoolemii uriașe
Doi indivizi au fost arestați după ce s-au urcat la volan. Aveau alcoolemii uriașe

Doi indivizi au fost arestați după ce s-au urcat la volan. Aveau alcoolemii uriașe

22 aug. 2022, 02:00,
Dragos Savin în Local

Mai mulți ieșeni au fost prinși sub influența băuturilor alcoolice. Unii dintre ei au ajuns în spatele gratiilor

Mai mulți ieșeni au fost prinși sub influența alcoolului la volan. Polițiștii din cadrul Secției nr. 8 Poliție Rurală Lețcani efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe și de conducere a unui vehicul fără permis de conducere. Astfel, la data de 19 august a.c., în jurul orei 11:00, un bărbat, în vârstă de 46 de ani, ar fi condus un autoturism pe raza comunei Valea Lupului, iar în urma testării sale cu aparatul alcooltest a rezultat o valoare de 1,53 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost condus la o unitate medicală, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. De asemenea, în urma verificărilor efectuate în bazele de date, a rezultat faptul că șoferul are permisul de conducere suspendat.

În baza probatoriului administrat în cauză, la data de 20 august a.c., bărbatul bănuit de comiterea infracțiunilor a fost reținut de polițiști pentru 24 de ore. La aceeași dată, bărbatul reținut a fost prezentat, cu propuneri legale, Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași și Judecătoriei Iași, instanță care a dispus arestarea preventivă a acestuia pentru 30 de zile.

Încă o alcoolemie uriașă

Și polițiștii din cadrul Secției nr. 6 Poliție Rurală Pașcani efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe. Din investigațiile efectuate până în prezent, s-a constatat faptul că în seara de 20 august a.c., un bărbat, în vârstă de 35 de ani, ar fi condus un autoturism pe raza localității Hîrtoape și ar fi intrat în coliziune cu un autoturism parcat. În urma impactului, au rezultat doar pagube materiale. În urma testării șoferului cu aparatul alcooltest, a rezultat o valoare de 1,38 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care acesta a fost condus la o unitate medicală, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Dosare penale pe bandă rulantă

Cu dosar penal s-a ales și un bărbat de 47 de ani. La data de 21 august a.c., polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Iași au oprit pentru control, pe DE 583, un autoturism condus de un bărbat de 47 de ani. Întrucât emana halenă alcoolică, șoferul a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 0,57 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost condus la o unitate medicală, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe. Cercetările sunt continuate.

Alătură-te pe WHATSAPP canalului BZI, pentru a fi la curent cu cele mai noi știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
18 octombrie 2024
18 octombrie 2024