Prima pagină » Local » Doi ieșeni, prinși cu mii de pachete cu țigări de contrabandă, după o acțiune-fulger! Marfa era adusă de peste Prut. Unul dintre bărbați, lăsat fără lanseta cu care aducea tutunul la mal
Doi ieșeni, prinși cu mii de pachete cu țigări de contrabandă, după o acțiune-fulger! Marfa era adusă de peste Prut. Unul dintre bărbați, lăsat fără lanseta cu care aducea tutunul la mal

Doi ieșeni, prinși cu mii de pachete cu țigări de contrabandă, după o acțiune-fulger! Marfa era adusă de peste Prut. Unul dintre bărbați, lăsat fără lanseta cu care aducea tutunul la mal

31 iul. 2021, 02:00,
Ciprian Nedelcu în Local

Doi indivizi prinși cu marfă interzisă au fost pedepsiți de judecătorii ieșeni. Astfel, magistrații din cadrul Judecătoriei Iași l-au condamnat pe Constantin Morariu la 2 ani și 9 luni de închisoare, cu suspendare. În același dosar, Andrei Dumitru Cobzac a primit o pedeapsă identică, sub acuzația de contrabandă. Anchetatorii au afirmat că cei doi au fost prinși cu mii de pachete cu țigări de contrabandă

Doi indivizi care au fost prinși cu mii de pachete cu țigări de contrabandă au fost pedepsiți de judecătorii ieșeni. Oamenii legii spun că marfa era adusă de peste râul Prut. Unul dintre bărbați a fost chiar lăsat fără lanseta cu care aducea tutunul la mal.
Astfel, magistrații din cadrul Judecătoriei Iași i-au condamnat pe Constantin Morariu și Andrei Dumitru Cobzac la câte 2 ani și 9 luni de închisoare, cu suspendare, sub acuzația de contrabandă.

„Inculpații Constantin Morariu și Andrei Dumitru Cobzac vor presta o muncă neremunerată în folosul comunității în cadrul Primăriei comunei Trifești sau în cadrul Direcției de Asistență Socială Iași, pe o perioadă de 70 de zile”, au afirmat recent judecătorii ieșeni.

Constantin Morariu și Andrei Dumitru Cobzac, puși la plată de judecătorii ieșeni

Pe lângă pedepsele cu suspendare, Constantin Morariu și Andrei Dumitru Cobzac au fost puși și la plata unor despăgubiri. De altfel, judecătorii au constatat că cei doi ieșeni au achitat o parte din prejudiciul cauzat prin comiterea infracțiunii amintite. „Instanța admite în parte acțiunea exercitată de partea civilă Ministerul Finanțelor Publice – Agenția Națională de Administrare Fiscală – Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice Iași – Direcția Regională Vamală Iași și îi obligă pe inculpații Constantin Morariu și Andrei Dumitru Cobzac, în solidar, să îi plătească părții civile suma de 29.181 de lei, reprezentând diferența de prejudiciu cauzat prin săvârșirea faptei”, au menționat magistrații ieșeni. De asemenea, judecătorii au hotărât confiscarea țigărilor și a altor bunuri de la cei doi ieșeni.

„Instanța confiscă de la inculpatul Constantin Morariu o lansetă formată din două segmente a 1,5 m fiecare, prevăzută cu o mulinetă cu plumb și fir alb, o mulinetă marca Tectonic, cu plumb și fir de pescuit de culoare verde și o funie de culoare verde, cu o lungime de aproximativ 63 de metri”, au subliniat magistrații.

Ieșenii, prinși cu mii de pachete cu țigări de contrabandă

De remarcat este faptul că sentința nu e definitivă, aceasta putând fi contestată. Procesul lui Constantin Morariu și Andrei Dumitru Cobzac a început pe data de 27 mai 2020. Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași i-au trimis în judecată pe cei doi sub acuzația de contrabandă.
Conform anchetatorilor, pe data de 10 mai 2017, cei doi au fost prinși cu marfă de contrabandă. Mai exact, spun oamenii legii, au fost descoperite 3.389 de pachete cu țigări, dintre care 2.139 de pachete marca „Ritm”, cu timbru de acciză din Republica Moldova, iar 1.250 de pachete cu țigări marca „Plugarul”, tot cu timbru de acciză din Republica Moldova. În plus, anchetatorii au descoperit la Constantin Morariu cele două mulinete, cu ajutorul cărora ar fi putut fi adusă marfa de contrabandă peste râul Prut.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală - pdf
31 august 2024
31 august 2024