Prima pagină » Local » Doi ieșeni, pedepsiți pentru furturi repetate! Unul dintre indivizi era minor, dar are deja un trecut penal! 

Doi ieșeni, pedepsiți pentru furturi repetate! Unul dintre indivizi era minor, dar are deja un trecut penal! 

04 mai 2022, 00:01,
Violina GORCINSCHI în Local

Marius George Parfeni și minorul S.M. au fost trași la răspundere, în cauze separate, pentru furt calificat. Ambii au fost pedepsiți din cauză că au comis furturi repetate. Marius George Parfeni a fost condamnat la 2 ani și 8 luni de închisoare pentru furt calificat, iar S.M. va trebui să stea 2 ani într-un centru educativ pentru a-și îndrepta comportamentul.

Magistrații de la Judecătoria Iași au tras recent la răspundere doi indivizi pentru furturi repetate. Cei doi nu s-au învățat minte și au comis-o din nou, neputându-și stăpâni deprinderile antisociale. Marius George Parfeni a fost trimis la închisoare pe o perioadă de 2 ani și 8 luni pentru furt calificat, după ce a intrat în casa unui vecin și i-a furat mai multe bunuri și bani.

Minorul S.M., după ce a fost prins furând din 3 mașini, a ajuns în fața judecătorilor, care i-au aplicat măsura educativă a internării într-un centru educativ pentru 2 ani. Măsurile ar fi fost mai blânde în cazul lor dacă ar fi fost la prima abatere a legii.

o persoana care intra intr-o camera

Marius George Parfeni este acuzat că s-a furișat în casa unui consătean și a furat bani și bunuri

Marius George Parfeni, trimis la închisoare pentru furturi repetate

Penitenciarul Iasi

Individul este deținut în Penitenciarul Iași

Pe data de 4 septembrie 2017, în satul Tansa, Marius George Parfeni a mers dimineața la victimă ca să bea alcool împreună. După 3 ore, au plecat cu căruța la moară, unde bărbatul s-a luat la ceartă cu alt consătean. În urma conflictului, acesta a plecat, însă a nu stat acasă, ci i-a venit ideea să îi facă o vizită prietenului de băutură când acesta nu se afla în locuință. Fiind extrem de beat, acesta s-a dat de gol și a fost surprins de vecini.

„Inculpatul a sărit gardul ce împrejmuia locuinţa persoanei vătămate, a spart un geam al imobilului şi a pătruns în locuinţă, de unde a sustras suma de 400 de lei şi o mini boxă portabilă, ce se aflau într-un sertar. Inculpatul a fost surprins de către un martor, vecin al persoanei vătămate şi al inculpatului, când acesta părăsea locuinţa persoanei vătămate. Martorul a precizat că inculpatul era într-o stare evidentă de ebrietate, că a încercat de mai multe ori să sară gardul pentru a ieşi din curtea persoanei vătămate, dar nu reuşea, deoarece se dezechilibra şi cădea”, a relatat instanța.

Când ieșeanul păgubit a mers la individ acasă să îi ceară socoteală, acesta a negat că i-a spart casa pentru a fura, motiv pentru care a fost apelată Poliția. În timpul procesului, Marius George Parfeni și-a recunoscut fapta, iar judecătorii au descoperit că acesta mai avea o condamnare anterioară pentru furt calificat, însă a primit închisoare cu suspendare. Ținând cont de acest lucru, magistrații au decis să îl trimită la pușcărie pentru 2 ani și 8 luni după ce l-au găsit vinovat de furt calificat și au anulat suspendarea pedepsei din condamnarea anterioară.

interiorul unei masini si o persoana in exterior cu mainile pe geam

S.M. a spart mai multe mașini cu scopul de a sustrage lucruri valoroase

Un minor cu multe furturi la activ, pedepsit la Iași

 holul unui centru educativ si un paznic

Minorul va trebui să stea 2 ani într-un centru educativ

Pe data de 17 octombrie 2017, în timpul nopții, minorul S.M., în vârstă de 15 ani, și-a anunțat verii că se duce „la furat din mașini, pentru a face rost de bani”. În aceeași noapte, a spart 3 autoturisme parcate pentru a face rost de bunuri de valoare.

„Inculpatul s-a deplasat pe mai multe străzi şi a încercat portierele autoturismelor mai vechi, pentru a le deschide, și a luat hotărârea de a sustrage bunuri din autoturismul marca Dacia Solenza. A spart geamul de la portiera dreapta faţă, cu o piatră pe care o avea asupra sa, a deschis portiera şi din interiorul autoturismului a luat un aparat GPS, pe care l-a pus într-o borsetă pe care o avea asupra sa. Inculpatul S.M. s-a deplasat apoi pe altă stradă, unde a observat parcat autoturismul marca Opel.

Folosind aceeaşi piatră, inculpatul a spart geamul de la portiera stângă a autoturismului, a deschis-o şi a căutat bunuri pe care să le sustragă, dar, negăsind nimic, a plecat. Inculpatul a observat un autoturism marca Dacia şi, folosind aceeaşi piatră, a spart geamul portierei. Din interiorul autoturismului, inculpatul a luat două stick-uri de memorie şi un încărcător auto pentru telefon mobil. După aceasta, inculpatul a revenit la domiciliul verişorilor săi, cărora le-a arătat bunurile sustrase, fără a le spune în mod explicit de unde provin”, au precizat magistrații.

Băiatul a fost acuzat în mai multe rânduri în trecut pentru infracțiuni similare, pentru care judecătorii au dat hotărâri definitive. Față de el a fost luată precedent măsura asistării zilnice pentru infracțiunea de tâlhărie calificată în două acte. Acum, magistrații ieșeni au decis că individul minor nu se poate îndrepta altfel și i-au aplicat măsura internării într-un centru educativ pe o perioadă de 2 ani, pentru infracțiunile de tâlhărie calificată și furt calificat. Astfel, doi ieșeni au fost pedepsiți la Judecătoria Iași, după ce au fost acuzați că ar fi comis furturi repetate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *